Zeleni piknik za zeleni(ji) Zadar!

U vrijeme kada europski i svjetski gradovi rade na zaštiti, očuvanju i širenju zelenih gradskih oaza, u Zadru se - betonira!

Udruga Eko-Zadar poziva sve zainteresirane građanke i građane Zadra da se u srijedu 2. lipnja od 16 h pridruže na Zelenom pikniku u Parku Vruljica

„Neka prijateljsko druženje bude začetak ozbiljnijeg promišljanja o tome u kojem smjeru raste naš grad! U vrijeme kada europski i svjetski gradovi rade na zaštiti, očuvanju i širenju zelenih gradskih oaza, u Zadru se – betonira“, poručuje Udruga Eko-Zadar.

Kako uskladiti suvremena urbanistička rješenja s očuvanjem stabala? Kakvi su projekti još u pripremi i koliko su uistinu u skladu sa zelenom vizijom grada? Koliko će upravljanje gradom u budućnosti biti transparentno?

To su pitanja o kojima će se raspravljati na aktivističkom vikendu u Parku Vruljica kako bi se gradskoj vlasti ukazalo na važnost očuvanja gradskog zelenila i prilagodbe klimatskim promjenama.

„Želimo da se prepoznatljivim i voljenim gradskim simbolima kao što su stoljetne lipe na Trgu sv. Frane ili drvored na Putu Dikla osiguraju opstanak. Simbolični Zeleni piknik pokazuje želju da mirnim putem kažemo NE betonu“, zaključuju u Eko-Zadru.

Organizatori mole sve sudionike na pridržavanje epidemioloških mjera koje vrijede za okupljanje na javnom mjestu.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

85,7 % ispitanika smatra da novogradnja u Zadru nema dovoljno zelenih površina

Udruga Eko-Zadar kao partner na projektu „JEKA!“ – Jačanje eko-aktivizma za hitnu klimatsku akciju provodi kampanju „Stablo i čovjek“ čije su glavne aktivnosti sadnja drveća, izrada murala i brošura te zagovaranje ozelenjavanja grada Zadra. Cilj kampanje je potaknuti građan(k)e Zadra na aktivno sudjelovanje u zaštiti i upravljanju gradskim zelenilom, kao i jačanje suradnje s tijelima javne vlasti.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER