21 projekt biciklističkih staza u 2021.

Grad Beč nastavlja s izgradnjom biciklističke infrastrukture u 2021. godini

Šire biciklističke staze, kvalitetnija biciklistička povezanost između gradskih okruga te nove i još sigurnije biciklističke staze. Programom izgradnje biciklističkih staza u 2021. godini osigurava se daljnje poboljšanje bečke biciklističke infrastrukture i nastavlja s promicanjem biciklizma.

Nove biciklističke staze planiraju se u novoj gradskoj četvrti Eurogate, u ulici Franz-Grill-Straße, u trećem bečkom okrugu, dana 16. travnja otvorena je nova dvosmjerna biciklistička staza, dok će i ulica Favoritenstrasse dobiti novu, betonskom strukturom odvojenu dvosmjernu biciklističku stazu. Ulice prilagođene biciklistima grade se u pet gradskih okruga, produžit će se staza u ulici Goldschlagstrasse a svoju prvu biciklističku ulicu dobit će i četvrt Seestadt. Ukupno 21 novi projekt planiran za realizaciju u 2021. godini dodatno će poboljšat već izvrsnu bečku biciklističku infrastrukturu.

Cjelokupan program izgradnje 21 nove biciklističke staze dostupan je na stranicama Bečke agencije za mobilnost (Mobilitätsagentur Wien).

Između ostalog, planira se izgradnja pješačkog i biciklističkog mosta koji će povezati novu biciklističku stazu s četvrti Fasanviertel na zapadu grada. Postojeći most zadržat će se dok se ne izgradi novi. Cijela Otto-Preminger-Straße postat će pješačko-biciklistička ulica kojom će prometovati isključivo interventna vozila i autobusi javnog prijevoznika Wiener Linien. U ovoj se ulici također proširuju pločnici, a posađeno je i 20 novih stabala.

  • Vizualizacija planirane biciklističke staze u ulici Wagramer Straße (Kagraner Brücke) © Mobilitätsagentur Wien / ZOOMVP

Nova, 2 km duga biciklistička staza izgradit će se duž ulice Wagramer Straße, a u sljedećoj fazi, planiranoj za realizaciju 2022. godine, izgradit će se i staza kojom će se povezati most Kagraner Brücke i Donauzentrum. Postojeća biciklistička staza izvan grada produžit će se strukturno odvojenom dvosmjernom biciklističkom stazom.

  • Vizualizacija planirane biciklističke staze u ulici Wagramer Straße (trasa Donauzentrum / Kagraner Platz) © Mobilitätsagentur Wien / ZOOMVP

S.F. / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

U Beču je 2021. izgrađeno više od 23 km biciklističkih staza

Programom izgradnje biciklističkih staza u 2021. godini osigurano je daljnje poboljšanje bečke biciklističke infrastrukture, kako širenjem postojećih biciklističkih staza i kvalitetnijim povezivanjem gradskih četvrti i okruga, tako i izgradnjom novih i još sigurnijih biciklističkih staza.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER