Od tisuću Bečana samo njih 374 posjeduje osobni automobil!

Beč ima sve manje automobila, sve više građana biciklira, pješači i koristi jedan od najbolje organiziranih javnih prijevoza na svijetu

Širenjem ponude carsharinga, poboljšanjem biciklističke infrastrukture i mreže javnog prijevoza u glavnom gradu Austrije smanjuje se potreba za osobnim automobilom

Velik broj automobila nekoć bio znak prosperiteta, dok u današnje vrijeme ukazuje na slabo razvijen javni prijevoz, nedostatak lokalnih usluga ili njihovu lošiju dostupnost

 

Prema aktualnom istraživanju austrijskog autokluba VCÖ, Beč je jedina savezna pokrajina u Austriji u kojoj je 2020. broj stanovnika rastao brže od broja registriranih automobila. U austrijskoj prijestolnici živi 1,92 milijuna ljudi. Prošle godine taj se broj povećao za gotovo 10.000, dok je broj osobnih automobila porastao za 3.859 te sada iznosi 718.819.

Od ukupno 23 gradska okruga u Beču u njih osam zabilježeno je smanjenje broja osobnih automobila. Tako se, primjerice, u 3. okrugu Landstraße taj broj smanjio za čak 1.814. Osim toga, u nekim bečkim okruzima broj stanovnika već nekoliko godina raste, dok se broj osobnih automobila smanjuje. Po tome se posebno ističe bečki okrug Margareten u kojem danas ima oko 1.900 građana više i 2.500 automobila manje nego 2005. godine. 

U Beču od tisuću stanovnika samo njih 374 posjeduje osobni automobil, što je znatno manje od ostalih saveznih pokrajina i gradova u Austriji. Na drugom mjestu nalazi se Innsbruck koji ima 440 osobnih automobila na tisuću stanovnika, dok Graz s njih 477 zauzima treće mjesto. No, nije uvijek bilo tako. Naime, 1985. u glavnom gradu Austrije bilo je više osobnih vozila po glavi stanovnika nego u Gradišću. Stručnjaci iz VCÖ-a ističu da je velik broj automobila nekoć bio znak prosperiteta, dok u današnje vrijeme ukazuje na slabo razvijen javni prijevoz, nedostatak lokalnih usluga ili njihovu lošiju dostupnost. Automobil u gradu sve više gubi na važnosti, što je vidljivo i u sve većoj razlici između austrijskih gradova i ruralnih područja po broju automobila. 

  • Izvor: Wiener Linien

Građani austrijske prijestolnice prethodne su godine 73 % svakodnevnih ruta prelazili pješice, biciklom ili javnim prijevozom, a 27 % automobilom. Iz VCÖ-a naglašavaju da se širenjem ponude carsharinga, poboljšanjem biciklističke infrastrukture i mreže javnog prijevoza kod sve više građana Beča smanjuje potreba za osobnim automobilom te da bi, primjerice, daljnje širenje mreže javnog prijevoza, prije svega u okruzima na periferiji grada, moglo doprinijeti dodatnom smanjenju udjela automobila.

Ponovno ćemo postaviti ono uobičajeno pitanje: možemo li nešto naučiti na bečkom primjeru?

EurocommPR / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Christophe Najdovski: „Ako može Pariz, može i Zagreb!“

Tijekom službenog posjeta Zagrebu, Christophe Najdovski je održao predavanje na temu „Bicikliranje i velika preobrazba javnog prostora u Parizu“. Uz predstavnike Grada Zagreba i udruge Sindikat biciklista, predavanju su prisustvovali i brojni građani kako bi se upoznali s primjerima dobre prakse i velikim postignućima Grada Pariza u području održive urbane mobilnosti i ozelenjavanja grada.

Bečanke i Bečani troše najmanje količine goriva

Bečka kućanstva u usporedbi s ostatkom Austrije troše gotovo dvostruko manje količine goriva. Automobili u austrijskoj prijestolnici daleko se manje koriste nego u ostalim saveznim zemljama, najviše zahvaljujući razvijenoj infrastrukturi javnog prijevoza, ali i dobro izgrađenoj mreži biciklističkih staza.

Osječani će moći birati prijevoz autobusom, tramvajem ili električnim biciklom

Već u listopadu ove godine Grad Osijek mogao bi krenuti u realizaciju projekta E-mobilnost, koji europskim sredstvima planira provesti s tvrtkom Gradski prijevoz putnika d.o.o. Osijek kao partnerom. Riječ je o projektu koji se provodi kroz ITU mehanizme (Integrirana teritorijalna ulaganja), a pozitivno iskustvo bilo bi podijeljeno s drugim članovima urbane aglomeracije, javlja Glas Slavonije.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER