Inovativni spremnik Easy Trolley

Novost u asortimanu renomiranog talijanskog proizvođača Mattiussi Ecologia

Inovativni spremnik renomiranog talijanskog proizvođača Mattiussi Ecologia namijenjen je za prikupljanje i sortiranje kućnog otpada. Svojim suvremenim i lijepim dizajnom lako se uklapa u svako kućanstvo ili uredski prostor, a korisnicima omogućuje optimizaciju prostora, jednostavno rukovanje i zbrinjavanje prikupljenog otpada ponajviše zahvaljujući patentiranom mehanizmu ručke i kotača te prilagođenosti za mehaničko pražnjenje.

Ono po čemu se Easy Trolley razlikuje od sličnih spremnika je inovativni sustav za zaključavanje ručke spremnika koji je čvrsto blokira u okomitom položaju te u kombinaciji s dva kotača znatno olakšava rukovanje i transport spremnika. Dok ručku pridržavate jednom rukom u vertikalnom položaju, morate je jednostavno povući prema sebi kako biste je blokirali, odnosno gurnuti prema dolje da biste je deblokirali.

Sličnost s drugim Mattiussi Ecologia spremnicima je u tome što se i ovaj spremnik može jednostavno slagati jedan na drugi te omogućuje odlaganje otpada kroz prednji zglobni poklopac koji se otvara pod kutem od 90 stupnjeva. Prednji rubni dio spremnika je proizveden prema UNI EN 840-1: 2012 standardu te omogućuje mehaničko pražnjenje spremnika.

Dvostruko oblikovane PMMA (polimetilmeta­krilat) oznake postavljene su na obje strane spremnika, čine ovaj spremnik lako uočljivim u mraku i također funkcioniraju kao kućišta za UHF oznake. Također, utor ispod preklopnog poklopca omogućuje jednostavno postavljanje identifikacijskih čipova. Uz njihovu ugradnju Easy Trolley postaje dragocjeni saveznik u RFID sustavima za sakupljanje otpada te identifikaciju i registraciju korisnika po princpu „plati koliko bacaš“.

 

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE:

Materijal i izrada – 100-postotni razgradivi polipropilen (PP) s UV zaštitom, proizveden injekcijskim prešanjem.

Tijelo spremnika – zapremnina 45 litara; pravokutnog i blago suženog oblika sa zaobljenim rubovima. Bočne i stražnja strana spremnika ojačane su posebnim geometrijskim dizajnom, dno spremnika je također ojačano i ima dršku za pražnjenje; ergonomski stražnji ručni podizač; dizajn spremnika omogućuje mehaničko pražnjenje; prednji rubni dio spremnika je izrađen u skladu sa standardom UNI EN 840-1: 2012.

Poklopac – pričvršćen je na spremnik dvostrukim šarkama; potpuno otvoren pod kutem od 270 stupnjeva; kosi kanali za odvod vode na stranama; poklopac se zaključava kada je ručka postavljena u prednji položaj; otvara se pod kutom od 90 stupnjeva kada je više spremnika složeno jedan na drugi.

Ručka spremnika – izrađena od polipropilena (PP); visoka otpornost na savijanje, ergonomsko prianjanje; funkcija zaključavanja poklopca; zaustavljanje u vertikalnom položaju kako bi se olakšalo rukovanje i transport; blokiranje s povlačenjem prema gore i deblokiranje pritiskom prema dolje.

Kotači – dva kotača promjera 70 mm, širina 20 mm

Boje – plava, žuta, siva, smeđa i zelena; druge boje na zahtjev.

VEZANE VIJESTI

Od plastičnog otpada do NO2 Recycle dizajnerskih stolica!

Japanski studio Nendo potpisuje dizajn stolica za poznati danski brend namještaja Republic of Fritz Hansen, a za njihovu izradu korišten je reciklirani plastični otpad sakupljen u kućanstvima u srednjoj Europi.

Dajte drugu šansu svom EE otpadu i zaštitite okoliš

BIOX 4.0 spremnici za odvojeno prikupljanje otpada postali su veći i pametniji. Svojim elegantnim dizajnom obavljaju svoje funkcije prikupljanja otpada, poboljšavajući izgled i učinkovitost područja u kojima se nalaze, a idealni su za postavljanje u gradskim središtima i na lokacijama visoke vrijednosti. Ovi pametni spremnici s daljinskim upravljanjem i praćenjem razine popunjenosti sada su prilagođeni za prikupljanje EE otpada.

315.037.031,77 kuna za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Nabava spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada potpisan je u četvrtak 14. veljače 2019. godine između Ministarstva zaštite okoliša i energetike, u svojstvu Posredničkog tijela razine 1, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u svojstvu Posredničkog tijela razine 2 i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u svojstvu korisnika bespovratnih EU sredstava.

Za odlaganje otpada u krivoj kanti i do 5000 kuna kazne

Gradovi i općine imaju još par dana za odluku kako će organizirati građane da odvajaju svoj otpad. Tko neće odvajati otpad ni nakon dvogodišnjeg pripremnog razdoblja prijeti mu kazna od 50 do 5.000 kuna. Nikome još nije posve jasno koliki će biti novi računi, a svaki grad ima i svoj način odvajanja, pišu 24 sata.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER