Dajte drugu šansu svom EE otpadu i zaštitite okoliš

BIOX 4.0 spremnici za odvojeno prikupljanje otpada postali su veći i pametniji. Svojim elegantnim dizajnom obavljaju svoje funkcije prikupljanja otpada, poboljšavajući izgled i učinkovitost područja u kojima se nalaze, a idealni su za postavljanje u gradskim središtima i na lokacijama visoke vrijednosti. Ovi pametni spremnici s daljinskim upravljanjem i praćenjem razine popunjenosti sada su prilagođeni za prikupljanje EE otpada.

Kada vaš stari mikser, ventilator, glačalo, sušilo za kosu, telefon i drugi mali aparati ili žarulje više ne rade, potrebno ih je sigurno zbrinuti i tako zaštititi okoliš, ali i omogućiti oporabu dragocjenih materijala koje ova vrsta otpada sadrži.

U mnogim zemljama trgovci takvim proizvodima obvezni su ih prikupljati besplatno, a kao alternativna rješenja, u gradskim reciklažnim dvorištima mogu se pronaći i posebna mjesta njihovog sakupljanja. Međutim, stopa povrata ove vrste otpada mogla bi se povećati ako bi se kontejneri za njihovo prikupljanje nalazili u blizini kuća i zgrada, gdje bi im se moglo pristupiti prema potrebi i bez ikakvih vremenskih ograničenja.

  • WEEE BIOX se napaja putem integriranog fotonaponskog panela, a korisnici mu pristupaju pomoću pametne kartice / Foto: Matiussi Ecologia

Talijanski proizvođač opreme za gospodarenje otpadom Mattiussi Ecologia predstavio je novi spremnik WEEE BIOX, diskretan i elegantan ulični kontejner s kontrolom pristupa korisnika te daljinskim upravljanjem i praćenjem razine popunjenosti. WEEE BIOX se može koristiti kao samostalna jedinica ili skup više spremnika za prikupljanje jedne ili više kategorija EE otpada.

Ovisno o veličini spremnika, ali i potrebama prikupljanja manjih ili većih količina EE otpada, u njih se mogu postaviti kontejneri tri različite zapremnine (360, 770 i 1.100 litara) koji se uobičajeno koriste u tu svrhu. Zahvaljujući svom posebnom dizajnu i funkcijama kontrole pristupa, WEEE BIOX se može postaviti u javnim prostorima ili trgovačkim centrima bez potrebe nadzora. Napaja se putem integriranog fotonaponskog panela, a korisnici mu pristupaju pomoću pametne kartice.

  • Stopa povrata ove vrste otpada mogla bi se povećati ako bi se kontejneri za njihovo prikupljanje nalazili u blizini kuća i zgrada / Foto: Mattiussi Ecologia

Gospodarenje otpadom sve je pametnije, a u vremenu u kojem živimo sprječavanje nastanka otpada, smanjivanje količina i njegovog štetnog utjecaja na okoliš od velikog su značaja.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Brand audit - Tko su glavni krivci za zagađenje plastikom?

Zelena akcija, Zero Waste Croatia Network i Greenpeace Hrvatska povodom obilježavanja „Srpnja bez plastike“ pozivaju vas na sudjelovanje na webinaru „Brand audit - tko su glavni krivci za zagađenje plastikom?“ koji će se putem platforme Zoom održati u srijedu, 8. srpnja s početkom u 18 sati.

Inovativni spremnik Easy Trolley

Inovativni spremnik renomiranog talijanskog proizvođača Mattiussi Ecologia namijenjen je za prikupljanje i sortiranje kućnog otpada. Svojim suvremenim i lijepim dizajnom lako se uklapa u svako kućanstvo ili uredski prostor, a korisnicima omogućuje optimizaciju prostora, jednostavno rukovanje i zbrinjavanje prikupljenog otpada ponajviše zahvaljujući patentiranom mehanizmu ručke i kotača te prilagođenosti za mehaničko pražnjenje.

Za kompostiranje vam treba i dobar komposter

Dizajnom novog kompostera talijanske tvrtke Mattiussi Ecologia s niskim ekološkim otiskom znatno se umanjuje utjecaj na okoliš od same tvornice do isporuke krajnjem korisniku.

Odvajanje otpada u Parizu postaje još jednostavnije i učinkovitije

Nova verzija Trilib' modularnih spremnika za prikupljanje vrijednog reciklabilnog otpada ljepša je i praktičnija. Veće su zapremnine i služit će za prikupljanje tri glavne kategorije komunalnog otpada, a do kraja 2020. godine u svim dijelovima Pariza postavit će ih se ukupno tisuću. U odnosu na lokalna iskustva s odvozom otpada, novi pariški spremnici praznit će se dva puta tjedno, a ugovorom se regulira i njihovo pranje i održavanje.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER