Dajte drugu šansu svom EE otpadu i zaštitite okoliš

BIOX 4.0 spremnici za odvojeno prikupljanje otpada postali su veći i pametniji. Svojim elegantnim dizajnom obavljaju svoje funkcije prikupljanja otpada, poboljšavajući izgled i učinkovitost područja u kojima se nalaze, a idealni su za postavljanje u gradskim središtima i na lokacijama visoke vrijednosti. Ovi pametni spremnici s daljinskim upravljanjem i praćenjem razine popunjenosti sada su prilagođeni za prikupljanje EE otpada.

Kada vaš stari mikser, ventilator, glačalo, sušilo za kosu, telefon i drugi mali aparati ili žarulje više ne rade, potrebno ih je sigurno zbrinuti i tako zaštititi okoliš, ali i omogućiti oporabu dragocjenih materijala koje ova vrsta otpada sadrži.

U mnogim zemljama trgovci takvim proizvodima obvezni su ih prikupljati besplatno, a kao alternativna rješenja, u gradskim reciklažnim dvorištima mogu se pronaći i posebna mjesta njihovog sakupljanja. Međutim, stopa povrata ove vrste otpada mogla bi se povećati ako bi se kontejneri za njihovo prikupljanje nalazili u blizini kuća i zgrada, gdje bi im se moglo pristupiti prema potrebi i bez ikakvih vremenskih ograničenja.

  • WEEE BIOX se napaja putem integriranog fotonaponskog panela, a korisnici mu pristupaju pomoću pametne kartice / Foto: Matiussi Ecologia

Talijanski proizvođač opreme za gospodarenje otpadom Mattiussi Ecologia predstavio je novi spremnik WEEE BIOX, diskretan i elegantan ulični kontejner s kontrolom pristupa korisnika te daljinskim upravljanjem i praćenjem razine popunjenosti. WEEE BIOX se može koristiti kao samostalna jedinica ili skup više spremnika za prikupljanje jedne ili više kategorija EE otpada.

Ovisno o veličini spremnika, ali i potrebama prikupljanja manjih ili većih količina EE otpada, u njih se mogu postaviti kontejneri tri različite zapremnine (360, 770 i 1.100 litara) koji se uobičajeno koriste u tu svrhu. Zahvaljujući svom posebnom dizajnu i funkcijama kontrole pristupa, WEEE BIOX se može postaviti u javnim prostorima ili trgovačkim centrima bez potrebe nadzora. Napaja se putem integriranog fotonaponskog panela, a korisnici mu pristupaju pomoću pametne kartice.

  • Stopa povrata ove vrste otpada mogla bi se povećati ako bi se kontejneri za njihovo prikupljanje nalazili u blizini kuća i zgrada / Foto: Mattiussi Ecologia

Gospodarenje otpadom sve je pametnije, a u vremenu u kojem živimo sprječavanje nastanka otpada, smanjivanje količina i njegovog štetnog utjecaja na okoliš od velikog su značaja.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Zagreb zatrpan smećem, a pročelnica najavljuje kazne za građane

„Onaj tko jednom dobije kaznu, neće mu pasti na pamet da više nepropisno odbaci otpad“, izjavila je u Dnevniku Nove TV pročelnica gradskog Ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić te dodala kako će kazne sigurno biti u visini jedne prosječne plaće u Zagrebu, ovisi o količini i vrsti otpada.

Inovativni spremnik Easy Trolley

Inovativni spremnik renomiranog talijanskog proizvođača Mattiussi Ecologia namijenjen je za prikupljanje i sortiranje kućnog otpada. Svojim suvremenim i lijepim dizajnom lako se uklapa u svako kućanstvo ili uredski prostor, a korisnicima omogućuje optimizaciju prostora, jednostavno rukovanje i zbrinjavanje prikupljenog otpada ponajviše zahvaljujući patentiranom mehanizmu ručke i kotača te prilagođenosti za mehaničko pražnjenje.

Renato Petek: Fake akcija gradskih vlasti s biootpadom!

Mjesec dana od početka uvođenja odvojenog prikupljanja bioootpada u Zagrebu i početka dijeljenja prvih smeđih spremnika za tu namjenu, dobilo ih je svega 1 % od ukupnog broja korisnika, upozorio je zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek iz stranke Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez, ukazujući na neozbiljan pristup akciji.

Odvajamo li otpad uzalud?

Na fotografijama objavljenim u Facebook grupi „Zakaj volim Špansko“ vidljivo je da se u isti kamion prazni kontejner s papirom i – nesumnjivo, kontejner s miješanim otpadom, javlja Novi list.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER