Split: Okončani radovi na uređenju novog vježbališta na otvorenom

Splićani i Splićanke dobili novo vježbalište na Marjanu

U uvali Bene okončani su radovi na uređenju novog vježbališta na otvorenom koje je realizirano u sklopu projekta „Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti“

Novo vježbalište za rekreativce i sportaše smješteno je u neposrednoj blizini autobusnog okretišta na Benama te ima pet tipova podesta s različitim spravama za vježbanje. Vrijednost ugovora ovog dijela projekta „Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti“ je 360 tisuća kuna (bez PDV-a).

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti projekta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, čiji je cilj održivo korištenje prirodne baštine kako bi se doprinijelo održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini, ističu u Gradu Splitu. Naime, osnovni cilj projekta „Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti“ je održivo korištenje prirodne baštine kako bi se doprinijelo održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini. Specifični cilj projektnog prijedloga je povećati privlačnost i obrazovni kapacitet te uspostaviti bolje upravljanje posjetiteljima prirodne baštine, pri čemu je projekt usmjeren na razvijanje javne svijesti o važnosti očuvanja bioraznolikosti i georaznolikosti kroz promociju park-šume Marjan.

Projekt revitalizacije Marjana financira se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj te je ukupno težak 26,6 milijuna kuna, od čega EU sufinanciranje iznosi čak 15,8 milijuna. S novim vježbalištem pod otvorenim nebom, Splićani i Splićanke svih uzrasta imaju razlog više za provođenje svog slobodnog vremena na Marjanu.

Grad Split / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Samobor: Na Stražniku otvorena staza „Upoznajmo šumu”

U Park šumi Stražnik otvorena je edukativno rekreativna staza „Upoznajmo šumu“ uređena sredstvima dobivenim iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta je 830.000,00 kn od čega je 80 % financirano sredstvima Europske unije.

Splitski Marjan obogaćen novim atraktivnim sadržajima

U sklopu EU projekta „Marjan 2020- brdo prošlosti, oaza budućnosti“ završena je obnova i opremanje boćališta na Benama, kao i tri stara zoga koja nisu u funkciji više od desetak godina, izvijestili su iz Grada Splita.

Na splitskom Marjanu obnovljen Dječji grad

Završeni su radovi na revitalizaciji Dječjeg grada na Marjanu i najmlađi posjetitelji Park šume mogu uživati u njegovim sadržajima, interaktivnim dječjim igralima zabavno-edukativnog karaktera, izvijestili su iz Grada Splita.

Sadnjom prvih tisuću sadnica označen početak sustavne brige o splitskom Marjanu

Za Program gospodarenja Park šumom Marjan ove je godine predviđeno oko 265.000 eura, a na Marjanu je do ožujka planirana sadnja 3000 sadnica na ukupnoj površini od šest hektara. U četvrtak je počela sadnja prvih tisuću sadnica, a najavljena je i sadnja dodatnih 842 stabla u različitim dijelovima Splita.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER