Na splitskom Marjanu obnovljen Dječji grad

Završeni radovi na revitalizaciji Dječjeg grada na Marjanu

Završeni su radovi na revitalizaciji Dječjeg grada na Marjanu i najmlađi posjetitelji Park šume mogu uživati u njegovim sadržajima, interaktivnim dječjim igralima zabavno-edukativnog karaktera, izvijestili su iz Grada Splita.

Smješten pokraj Zoološkog vrta, na križanju više pješačkih pravaca u blizini Prvog vrha, obnovljeni Dječji grad objedinjuje šarolike programe te splitskoj djeci omogućuje uživanje u raznim aktivnostima uz edukaciju o važnosti očuvanja Marjana.

Revitalizacija nekad popularnog Dječjeg sela obavljena je u sklopu EU projekta „Marjan 2020. - Brdo prošlosti oaza budućnosti“ sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Osnovni cilj ovog projekta je održivo korištenje prirodne baštine kako bi se doprinijelo održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini. Jedan od ciljeva je i povećanje privlačnost prirodne i povijesne baštine samog Marjana, a kroz razne oblike edukacije.

Nositelj projekta je Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan, a partneri na projektu Grad Split, Turistička zajednica Grada Splita i Splitski sportski sveučilišni savez. Vrijeme trajanja projekta je od svibnja 2018. do prosinca 2021., a njegov ukupni budžet iznosi 26,6 milijuna kuna od čega je 15,8 milijuna kuna osigurano iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Livade i travnjaci Parka Helmuta Zilka važan su izvor bioraznolikosti i izuzetno vrijedna staništa pčela

Projekti planiranja urbanog razvoja u uskoj su vezi sa zaštitom vrsta jer su gradske zelene površine, parkovi i šume vrijedna staništa za biljke, životinje i ljude. Podizanje udjela zelenih površina i uklanjanje asfalta u urbanom okruženju uz sadnju raznolikog drveća i bilja pomaže u rješavanju problema gubitka bioraznolikosti, a pritom je važna i najmanja zelena površina koja potiče suživot ljudi s biljkama i životinjama.

Splitski Marjan obogaćen novim atraktivnim sadržajima

U sklopu EU projekta „Marjan 2020- brdo prošlosti, oaza budućnosti“ završena je obnova i opremanje boćališta na Benama, kao i tri stara zoga koja nisu u funkciji više od desetak godina, izvijestili su iz Grada Splita.

Sadnjom prvih tisuću sadnica označen početak sustavne brige o splitskom Marjanu

Za Program gospodarenja Park šumom Marjan ove je godine predviđeno oko 265.000 eura, a na Marjanu je do ožujka planirana sadnja 3000 sadnica na ukupnoj površini od šest hektara. U četvrtak je počela sadnja prvih tisuću sadnica, a najavljena je i sadnja dodatnih 842 stabla u različitim dijelovima Splita.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER