Pokret otoka nastavlja s edukcijama na temu pomorskog dobra

Serija webinara započinje s temom pomorskog dobra

Nakon uspješno održanog podcasta pod imenom „Otočni dijalog“, Pokret Otoka nastavlja sa serijom online edukacija u 2021. godini

Prvi ovogodišnji webinar prati temu pomorskog dobra te će se održati u četvrtak 4. veljače od 10 do 11 sati. Za sudjelovanje je potrebna registracija koju možete izvršiti putem sljedećeg obrasca za sudjelovanje.

Online edukaciju vodit će Pokretov volonter Marko Bertolino te će pobliže objasniti razlike između koncesija i koncesijskih odobrenja, proces predaje njihovih zahtjeva, postupak koji prethodi koncesiji te postupak donošenja odluke o koncesijskom odobrenju. Svi sudionici moći će aktivno sudjelovati u edukaciji putem ZOOM platforme, odnosno putem chata postavljati pitanja našem predavaču.

Kratku prijavnicu za sudjelovanje na webinaru možete ispuniti ovdje, nakon koje ćete pravovremeno dobiti poveznicu za spajanje na ZOOM platformu.

Webinaru je prethodio „Otočni dijalog“ koji su vodili Marko Bertolino i Stipe Čogelja te u ugodnoj atmosferi pojasnili osnovne pojmove vezane uz pomorsko dobro i odgovorili na brojna pitanja pratitelja. Za sve one koji nisu bili u mogućnosti pridružiti se „Otočnom dijalogu“ dostupna je snimka koja se može pogledati na sljedećoj poveznici.

VEZANE VIJESTI

Rekordne temperature u Vječnom Gradu lakše se podnose uz „velike nosove“

Kultne rimske fontane s pitkom vodom gase žeđ i rashlađuju stanovnike i posjetitelje Vječnog Grada otkako su prvi put postavljene 1872. godine. Tradicionalne rimske fontanelle Rimljani su od milja nazvali nasoni ili „veliki nosovi“, a procjenjuje se da ih na području grada ima oko 2 500, odnosno najviše 2 800.

Rješenja su na otocima

U Hrvatskoj će se u zajedničkoj organizaciji udruge malih i održivih otoka SMILO i udruge Pokret otoka održati stručna panel rasprava i to u četvrtak, 4. lipnja 2020. s početkom u 10 sati i u trajanju od 2 sata. Događaj će se organizirati putem platforme GoToWebinar.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER