Pokret otoka organizira podcast na temu pomorskog dobra

Podcast će se moći pratiti putem Facebook stranice Pokreta otoka

Pokret otoka organizira prvi otočni video podcast, a seriju podcasta i webinara započinje s temom pomorskog dobra

Ako želite bolje upoznati pojam pomorskog dobra i nadležnosti nad njegovim upravljanjem; koja je uloga  jedinice lokalne samouprave, a koja građana; što se sve promijenilo u procesu u posljednjih nekoliko godina te kako do koncesije i zašto je nekim koncesionarima oduzeta - pogledajte prvi otočni podcast koji će se u organizaciji Pokreta otoka održati 27. siječnja od 18 do 19.30  sati putem FB Live kanala.

Podcast „Pomorsko dobro“ vodit će volonter Pokreta otoka, Marko Bertolino, a njegov prvi gost je Stipe Čogelja, pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Podcast će biti dostupan uživo na službenoj Facebook stranici Pokret otoka/Island movement, a prethodna registracija nije potrebna.

Nakon podcasta slijedi stručni webinar u kojem će domaćin Marko Bertolino pobliže objasniti razlike između koncesija i koncesijskih odobrenja te proces predaje njihovih zahtjeva i postupak koji prethodi koncesiji i donošenju odluke o koncesijskom odobrenju. Webinar će se održati 4. veljače od 10 do 11 sati. Svi sudionici moći će aktivno sudjelovati u edukaciji te postavljati pitanja.

Prijavnica za sudjelovanje uskoro će biti objavljena na društvenim mrežama.

VEZANE VIJESTI

Upotreba i prerada vune u poljoprivredi

Poljoprivredna zadruga otok Krk poziva vas na dva online predavanja o upotrebi sirove vune u vrtlarstvu i poljoprivredi te načinima prerade vune koje organizira u suradnji s Veleposlanstvom Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sj. Irske u Republici Hrvatskoj

Rješenja su na otocima

U Hrvatskoj će se u zajedničkoj organizaciji udruge malih i održivih otoka SMILO i udruge Pokret otoka održati stručna panel rasprava i to u četvrtak, 4. lipnja 2020. s početkom u 10 sati i u trajanju od 2 sata. Događaj će se organizirati putem platforme GoToWebinar.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER