SeiMilano: Središte u predgrađu

Ovim se projektom ruše stereotipi o lošem i nekvalitetnom životu u predgrađima

Nova milanska rezidencijalna četvrt SeiMilano s brojnim sadržajima, javnim zelenim površinama, trgovinama i coworking prostorima gradit će se prema fantastičnom projektu arhitektonskog studija Mario Cucinella Architects.

Talijanski arhitekt Mario Cucinella svojim najnovijim projektom potvrđuje kako se i na periferiji velegrada može sagraditi prekrasna i suvremena rezidencijalna četvrt. SeiMilano bi za dvije godine trebao postati nova milanska stambena četvrt s tisuću prvoklasnih stanova koji će se graditi na području Bisceglie, koje je od milanske katedrale (Duomo di Milano) udaljeno svega 16 minuta vožnje linijom 1 podzemne željeznice.

  • Novu rezidencijalnu četvrt od središta Milana dijeli samo 12 stanica linije 1 podzemne željeznice. / © SeiMilano

Projekt je planiran još u vremenu prije izbijanja pandemije koronavirusa, ali čini se da je svojim suvremenim rješenjima predvidio sve veću potrebu za ugodnim i sigurnim životom u prirodnom okruženju prostranih javnih i zelenih površina.

© SeiMilano

S mnoštvom usluga, vrtova i zelenih površina, trgovina i coworking prostora, novi će se kompleks sa skladnim te dimenzijama i izgledom različitim zgradama smjestiti duž središnjeg pješačkog bulevara te će se uz trgovačke i uslužne sadržaje protezati sve do metro stanice Bisceglie.

© SeiMilano

Izgrađeni dio kompleksa imat će ukupnu površinu od 330 tisuća četvornih metara, a budući vlasnici stanova i korisnici poslovnih prostora uživat će u neposrednoj blizini parka koji nastaje na površini većoj od milanskog parka Sempione. Park veličine 16 hektara dizajnirao je francuski krajobrazni arhitekt Michel Desvigne, nadahnut tipičnim lombardijskim agrarnim krajolikom s poljima omeđenim drvoredima i kanalima.

© SeiMilano

Projekt SeiMilano pokrenut je na inicijativu građevinskih tvrtki Borio Mangiarotti i Värde Partners koje u njega investiraju preko 250 milijuna eura, a u potpunosti bi trebao biti dovršen do 2022. godine. Ciljno tržište su mladi parovi, što uostalom proizlazi iz koncepta ovog kompleksa ispunjenog prostorima za sport i rekreaciju te dječju igru, biciklističkim stazama i urbanim vrtovima. Cijena četvornog metra stana je za milanske prilike izuzetno povoljna i kreće se od 2.900 do 3.300 eura.

© SeiMilano

SeiMilano će svojim stanovnicima nuditi cijeli niz pametnih rješenja, a stanovima će se, posebice grijanjem i/ili hlađenjem, upravljati putem mobilnog telefona i aplikacije Planet App, preko koje će se dobivati i razne informacije, vijesti i obavijesti o životu u susjedstvu. Podno grijanje, otoci za punjenje električnih automobila, video nadzor, kontrolne sobe i usluge portira, spremišta za bicikle i pametni ormarići za dostavu, brojni zajednički i višenamjenski prostori, pametni sustav navodnjavanja, jaslice i dječji vrtić te još puno toga dovoljna su potvrda da život u suvremeno i kvalitetno osmišljenom predgrađu može biti itekako poželjan.

© SeiMilano

  • Više informacija potražite na stranicama projekta SeiMilano.

S.F. / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Zelena transformacija starog željezničkog čvorišta u Sankt Peterburgu

Fantastičan arhitektonski projekt obnove starog i zapuštenog željezničkog čvorišta te izgradnje nove gradske zone mješovite namjene sačuvat će sjećanje na povijesnu namjenu ovog prostora, integrirati i naglasiti njegov industrijski karakter, a istovremeno stvoriti suvremen, dinamičan i udoban stambeni prostor.

U Budimpešti otvoren novi park s vertikalnim vrtovima

Budimpešta je od prošlog četvrtka bogatija za još jedan lijepi park. Novi Széllkapu park (Vrata vjetrova) nalazi se u Budimu - dijelu mađarske metropole na desnoj obali Dunava, prostire se na više od 17.000 četvornih metara, a pored 355 stabala i ribnjaka površine od 700 m2, raspolaže i panoramskim dizalima koja posjetitelje vode do vertikalnih vrtova.

U Beču otvoreni plutajući vrtovi na Dunavskom kanalu

Donedavno nepristupačna i neiskorištena betonska površina stare brane Kaiserbad u bečkom Dunavskom kanalu (Donaukanal) pretvorena je u još jednu urbanu zelenu oazu, a novi rekreacijski prostor u središtu grada dovršen je nakon tri mjeseca radova te otvoren prema planu na prvi dan listopada.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER