Kuglice dobrih želja i ovog će adventa krasiti bor na riječkom Korzu

U četvrtak 26. studenog počinje 5. humanitarna akcija „Kuglice dobrih želja“

U Rijeci će se tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. studenog, odvijati peta po redu humanitarna akcija „Kuglice dobrih želja“. Ova hvalevrijedna tradicionalna humanitarna akcija održava se suradnji Udruge studenata biotehnologije (UsbRi) i Grada Rijeke.

Kao i prethodnih godina, građani/ke Rijeke će tijekom akcije u kućici postavljenoj na Korzu (ispred zgrade Grada Rijeke, Korzo 16) moći donirati 20 kuna. Zauzvrat će dobiti kuglicu u kojoj će moći ostaviti svoju božićnu poruku ili želju, a potom kuglicu objesiti na središnji gradski bor na Korzu.

Humanitarna akcija će se tijekom oba dana odvijati od 9.30 do 20.00 sati, a volonteri, studenti Sveučilišta u Rijeci, pomoći će svim zainteresiranim građanima/kama pri izradi kuglica. Akciji će se, kupnjom kuglice, ovog četvrtka u 10.00 sati pridružiti i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

  • Riječki gradonačelnik Vjko Obersnel / Foto: Grad Rijeka

Za ovogodišnju je akciju pripremljeno 800 kuglica

Prikupljene donacije namijenjene su  Socijalnoj samoposluzi „Kruh sv. Elizabete“, odnosno za nabavu hrane i drugih potrepština za najpotrebitije građane te Azilu za pse „Društvo za zaštitu životinja Rijeka“.

Inicijator i ovogodišnje akcije „Kuglice dobrih želja“ je Udruga studenta biotehnologije Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Gradom Rijeka. 

Riječki gradonačelnik Vjko Obersnel / Foto: Grad Rijeka

Udruga studenta biotehnologije poziva građane Rijeke da, koristeći hashtag  #kuglicedobrihželja, fotografije svojih kuglica dobrih želja podijele na društvenim mrežama te i na taj način podrže ovu tradicionalnu advensku manifestaciju u Rijeci.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Kreće 5. humanitarna akcija „Sve za našu djecu“

Humanitarna udruga Riječko srce i regionalna televizija Kanal Ri započinju s petom po redu humanitarnom akcijom „Sve za našu djecu“, tijekom koje će se prikupljati sredstva za nabavku uređaja za Kliniku za ginekologiju i porodništvo KBC-a Rijeka - Zavoda za perinatologiju.

Rijeka: U nedjelju nikad veća Međunarodna karnevalska povorka

Program karnevalske povorke pratit će voditelji na šest pozornica postavljenih uzduž trase, ali i nikad veći broj akreditiranih novinara iz Hrvatske i Europe te mnoštvo organiziranih turističkih grupa iz cijelog svijeta koje u Rijeku dolaze pogledati što to ovdašnje maškare imaju za pokazati.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER