Kreće 5. humanitarna akcija „Sve za našu djecu“

U akciji možete sudjelovati pozivom na broj 0609009 i donirati 5 kn + PDV po pozivu

Humanitarna udruga Riječko srce i regionalna televizija Kanal Ri započinju s petom po redu humanitarnom akcijom „Sve za našu djecu“, tijekom koje će se prikupljati sredstva za nabavku uređaja za Kliniku za ginekologiju i porodništvo KBC-a Rijeka - Zavoda za perinatologiju.

Od 1. ožujka aktivan je humanitarni telefon 0609009, a  pozivom na broj građani u tu svrhu doniraju 5 kn + PDV.

Početak akcije u ponedjeljak 2. ožujka najavit će Branimir Peter, pročelnik Odjela za intenzivno liječenje novorođenčadi, Klinika za pedijatriju KBC Rijeka, Tea Štimac, pročelnica Zavoda za perinatologiju, Klinika za ginekologiju i porodnišvo KBC Rijeka, Dalibor Horvat, predsjednik Humanitarne udruge Riječko srce i Lidija Šušak s regionalne televizije Kanal Ri.

Pročelnici Zavoda za perinatologiju KBC Rijeka, Tei Štimac, organizatori humanitarne akcije „Sve za našu djecu“ tom će prigodom uručiti medicinski aparat za  mjerenje bilirubina kod novorođenčadi. 

U dosadašnjim akcijama Sve za našu djecu u organizaciji Udruge Riječko srce i Kanala Ri prikupljeno je gotovo 500 tisuća kuna s kojima su uređene igraonica i čekaonica na Dječjoj onkologiji i hematologiji na Kantridi te senzorne sobe u OŠ Pećine za slijepe i slabovidne učenike i Udruzi za sindrom down Rijeka 21.

U akciji možete sudjelovati pozivom na broj 0609009 i donirati 5 kn + PDV po pozivu ili uplatom na službeni račun akcije „SVE ZA NAŠU DJECU“ prema svojim mogućnostima.

Pokrovitelji humanitarne akcije su Grad Rijeka i Primorsko- goranska županija, a više podataka o akciji potražite na stranicama udruge Riječko srce.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Murter: Međunarodni dan bioraznolikosti obilježen čišćenjem podmorja i eko vodičem

Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj obilježen je u Murteru akcijom čišćenja podmorja u kojoj je sakupljeno više od tone i pol otpada koji je zbog nesavjesnog ponašanja pojedinaca „ležao” na morskom dnu te podjelom brošure „Eko vodič“ čija je autorica direktorica lokalne turističke zajednice, javlja Murter News.

Novouređeni Trg svete Barbare poziva djecu na čitanje i druženje

U sklopu projekta „Trg svete Barbare djeci“ kojeg Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić provodi u sklopu programa Civilne inicijative u okviru projekta Europske prijestolnice kulture, Trg svete Barbare oplemenjen je novim sadržajima za djecu. Na Trgu su tako postavljene klupice za čitanje, ormarić s knjigama i slikovnicama za posudbu ili razmjenu, a postavljene su i vaze s biljem.

Trg Svete Barbare djeci - otvorenje novouređenog trga za djecu u Rijeci

U Rijeci se u petak 7. veljače u 11 sati otvara novouređeni Trg svete Barbare. Uređenje je realizirano u sklopu projekta „Trg svete Barbare djeci“ koji provodi Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić, a financira se kroz program Civilne inicijative u okviru projekta Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER