Kreće 5. humanitarna akcija „Sve za našu djecu“

U akciji možete sudjelovati pozivom na broj 0609009 i donirati 5 kn + PDV po pozivu

Humanitarna udruga Riječko srce i regionalna televizija Kanal Ri započinju s petom po redu humanitarnom akcijom „Sve za našu djecu“, tijekom koje će se prikupljati sredstva za nabavku uređaja za Kliniku za ginekologiju i porodništvo KBC-a Rijeka - Zavoda za perinatologiju.

Od 1. ožujka aktivan je humanitarni telefon 0609009, a  pozivom na broj građani u tu svrhu doniraju 5 kn + PDV.

Početak akcije u ponedjeljak 2. ožujka najavit će Branimir Peter, pročelnik Odjela za intenzivno liječenje novorođenčadi, Klinika za pedijatriju KBC Rijeka, Tea Štimac, pročelnica Zavoda za perinatologiju, Klinika za ginekologiju i porodnišvo KBC Rijeka, Dalibor Horvat, predsjednik Humanitarne udruge Riječko srce i Lidija Šušak s regionalne televizije Kanal Ri.

Pročelnici Zavoda za perinatologiju KBC Rijeka, Tei Štimac, organizatori humanitarne akcije „Sve za našu djecu“ tom će prigodom uručiti medicinski aparat za  mjerenje bilirubina kod novorođenčadi. 

U dosadašnjim akcijama Sve za našu djecu u organizaciji Udruge Riječko srce i Kanala Ri prikupljeno je gotovo 500 tisuća kuna s kojima su uređene igraonica i čekaonica na Dječjoj onkologiji i hematologiji na Kantridi te senzorne sobe u OŠ Pećine za slijepe i slabovidne učenike i Udruzi za sindrom down Rijeka 21.

U akciji možete sudjelovati pozivom na broj 0609009 i donirati 5 kn + PDV po pozivu ili uplatom na službeni račun akcije „SVE ZA NAŠU DJECU“ prema svojim mogućnostima.

Pokrovitelji humanitarne akcije su Grad Rijeka i Primorsko- goranska županija, a više podataka o akciji potražite na stranicama udruge Riječko srce.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Novouređeni Trg svete Barbare poziva djecu na čitanje i druženje

U sklopu projekta „Trg svete Barbare djeci“ kojeg Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić provodi u sklopu programa Civilne inicijative u okviru projekta Europske prijestolnice kulture, Trg svete Barbare oplemenjen je novim sadržajima za djecu. Na Trgu su tako postavljene klupice za čitanje, ormarić s knjigama i slikovnicama za posudbu ili razmjenu, a postavljene su i vaze s biljem.

Trg Svete Barbare djeci - otvorenje novouređenog trga za djecu u Rijeci

U Rijeci se u petak 7. veljače u 11 sati otvara novouređeni Trg svete Barbare. Uređenje je realizirano u sklopu projekta „Trg svete Barbare djeci“ koji provodi Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić, a financira se kroz program Civilne inicijative u okviru projekta Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020.

Javni poziv zaklade „Hrvatska za djecu“

Zaklada „Hrvatska za djecu“ otvorila je javni poziv za (su)financiranje projekata usmjerenih na dobrobit i podršku djeci i mladima kroz različite sadržaje koji su od vitalne važnosti za njihov rast i razvoj. Planirano je dodijeliti tri i pol milijuna kuna s kojima će se financirati ili pomoći oko četrdesetak projekata.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER