Prilagođavaju li se jadranske obalne zajednice rastućem riziku uzrokovanom klimatskim promjenama?

Registrirajte se na virtualnu konferenciju projekta RESPONSe i razmijenite mišljenja!

Sudjelovanjem na virtualnoj konferenciji o istraživanju klimatskih promjena i mjerama prilagodbe klimatskim promjenama u jadranskim regijama možete doznati više u razgovoru sa stručnjacima koji rade na projektu RESPONSe.

Nakon gotovo dvije godine istraživanja klimatskih promjena i mjera prilagodbe klimatskim promjenama u jadranskim regijama, partneri projekta RESPONSe organiziraju virtualnu konferenciju pod nazivom „Prilagođavaju li se jadranske obalne zajednice rastućem riziku uzrokovanom klimatskim promjenama?“ koja će se održati 21. listopada 2020. putem platforme Zoom.

Konferencija se prvenstveno organizira za stanovnike te predstavnike lokalnih vlasti jadranskih obalnih područja u Italiji i Hrvatskoj, ali i za sve osobe koje su zainteresirane za ublažavanje klimatskih promjena i mogućnosti prilagodbe.

Cilj ovog događaja je razmjena znanja stručnjaka i iskustava lokalnih zajednica što će pomoći u definiranju akcijskih planova prilagođenih specifičnim obilježjima jadranskog obalnog područja.

Projekt RESPONSe - Strategije prilagodbe klimatskim promjenama u jadranskim regijama, je bilateralni talijansko-hrvatski projekt koji bi lokalnim zajednicama duž jadranske obale u obje zemlje trebao pružiti pomoć u poboljšanju praćenja klimatskih promjena i planiranju mjera prilagodbe njihovim specifičnim utjecajima. Projektom se podupiru jadranske obalne lokalne samouprave promicanjem pametnog upravljanja rizicima koji proizlaze iz klimatskih promjena.

Za sudjelovanje je potrebna prijava i to putem sljedećih poveznica:

Prijave su moguće do 18. listopada 2020., a više informacija i program konferencije potražite na sljedećoj poveznici.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Predstavljanje rezultata akcija prikupljanja morskog otpada

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce iz Splita je krajem svibnja ove godine započela s akcijama čišćenja plaža i podmorja u sedam hrvatskih obalnih županija u sklopu usluga za Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH.

Još uvijek možemo spasiti polovicu Zemljine kopnene površine

Već odavno nema nikakvih sumnji, ljudski utjecaj drastično mijenja život na Zemlji, priroda se smanjuje i nestaje brzinom bez presedana u ljudskoj povijesti, a izumiranje prijeti čak milijunu biljnih i životinjskih vrsta. No, postavlja se pitanje koliko je Zemljine površine još uvijek zaštićeno od štetnog ljudskog utjecaja?

Klimatska kriza prijeti naglim gubitkom biološke raznolikosti

Budući da se klimatske promjene izazvane ljudskim aktivnostima nastavljaju, rizici za biološku raznolikost će se s vremenom sve više povećavati. Nažalost, buduće projekcije ukazuju nam da je na horizontu potencijalno katastrofalni gubitak globalne biološke raznolikosti, otkriva novo istraživanje znanstvenika s londonskog Sveučilišta UCL.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER