Novi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva Grada Rijeke

Tečajeve informatičkog obrazovanja za ciljane skupine građana od 2005. godine završilo je preko 3.900 polaznika

Od srijede 23. rujna započinju prijave za novi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva Grada Rijeke za ciljane skupine građana

Grad Rijeka - Zavod za informatičku djelatnost organizira novi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva namijenjenih osobama koje imaju prebivalište na području Grada Rijeke, i to umirovljenicima, umirovljenim hrvatskim braniteljima, korisnicima socijalnog programa Grada Rijeke, osobama s posebnim potrebama, kao i kućanicama starijim od 55 godina.

Građani se na besplatni informatički tečaj mogu prijaviti od 23. rujna, na telefon 051 327 155, svakog radnog dana od 8 do 16 sati do popune grupa. Broj polaznika po grupama je najviše devet osoba, a ukupan broj polaznika u ovom ciklusu besplatnog informatičkog tečaja ograničen je na 70. Tečaj će se održavati u Centru tehničke kulture na adresi Školjić 6, u trajanju od 20 školskih sati.

Osobe koje nakon zaključenja prijava budu izabrane kao potencijalni kandidati, prilikom upisa u tečaj trebaju donijeti potrebnu dokumentaciju (dokaz statusa), a o početku rada njihove grupe, polaznici će naknadno biti telefonski obaviješteni.

Prilikom upisa potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju:

  • umirovljenici moraju priložiti odrezak od mirovine,
  • osobe s invaliditetom jedno od navedenih rješenja: rješenje nadležnog tijela o invaliditetu; rješenje nadležnog tijela o pravu na invalidsku mirovinu zbog opće nesposobnosti za rad;  rješenje o pravu na novčanu naknadu za tjelesno oštećenje; rješenje o pravu na osobnu invalidninu i nalaz specijalističkog pregleda o postojanju tjelesnog oštećenja; članska iskaznica udruge osoba s invaliditetom ili teže bolesnih osoba,
  • branitelji moraju priložiti potvrdu nadležnog tijela o statusu branitelja/stradalnika rata,
  • korisnici socijalnog programa Grada Rijeke moraju priložiti rješenje o ostvarivanju prava iz Odluke o socijalnoj skrbi,
  • kućanice (dobna skupina 55 godina i više) moraju donijeti potvrdu HZZO-a za osiguranu osobu člana obitelji osiguranika u obveznom zdravstvenom osiguranju.

Grad Rijeka od 2005. godine organizira tečajeve informatičkog obrazovanja za ciljane skupine građana koje je do sada završilo preko 3.900 polaznika.

Grad Rijeka / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Zabrana korištenja dječjih igrališta

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske naložio je da se sva dječja igrališta na području Republike Hrvatske moraju ograditi i zatvoriti kako bi se onemogućio međusobni bliski kontakt djece na igralištima, a vezano za preporuke o nužnom razmaku između dvije osobe.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER