Solarno stablo je nova atrakcija u Baru

Podizanje razine svijesti o prednostima primjene obnovljivih izvora energije

Solarno stablo se sastoji se od devet „grana“ sa stiliziranim „listovima“ koji u večernjim satima imaju i dekorativnu rasvjetu.

Skulptura je izrađena u skladu s logotipom i bojama Turističke zajednice općine Bar, a ovaj suvremeni urbani namještaj opremljen je USB i bežičnim punjačima za mobilne telefone te ostale prenosive pametne uređaje. Također, osim opuštanja na klupi, novo solarno stablo posjetiteljima nudi i besplatni Wi-Fi pristup internetu.

Osim praktične upotrebe, solarno stablo ima za cilj podizanje razine svijesti građana Bara o prednostima primjene obnovljivih izvora energije, kao i važnosti očuvanja okoliša. U TZO Bar se nadaju kako će novo solarno stablo postati mjesto okupljanja građana Bara i njihovih gostiju, a u narednom razdoblju planira se realizacija novih projekata i atrakcija.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Ovo je prva planinska solarna farma na svijetu

Solarna elektrana tvrtke Romande Energie osvojila je prestižnu švicarsku nagradu Watt d'Or i to kao najbolja inovacija u području obnovljivih izvora energije za 2020. godinu.

Crna Gora daje u zakup zemljište za vjetropark na lokalitetu Brajići

Ministarstvo gospodarstva Crne Gore raspisalo je tender za dugoročni zakup zemljišta u državnom vlasništvu za izgradnju vjetroparka na lokalitetu Brajići minimalne instalirane snage 70 MW, javlja portal Balkan Green Energy News.

Pametne škole štede energiju

U Osnovnoj školi Antun Mihanović iz Slavonskog Broda zadnjih nekoliko dana u veljači odvijala se aktivnost opremanja solarnog laboratorija

Beograd dobiva mrežu pametnih klupa

Kako se navodi na stranicama Grada Beograda, glavni grad Srbije će nakon Londona biti prvi grad koji će dobiti mrežu pametnih klupa „Smart Bench“ razvijenih u suradnji sa srpskom startup tvrtkom „Strawberry energy”.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER