Besplatni webinari - Natječaj za energetsku obnovu kuća

Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

Ne propustite seriju edukativnih besplatnih webinara na temu aktualnog natječaja za Energetsku obnovu obiteljskih kuća. Webinare od 21.-24. srpnja organiziraju Greenika i Dom na kvadrat.

Kao nastavak uspješnih webinara na temu zakonske regulative o zgradama gotovo nulte energije te obnove Zagreba i okolice nakon potresa, Greenika i Dom na kvadrat donose seriju edukativnih besplatnih webinara na temu aktualnog natječaja za Energetsku obnovu obiteljskih kuća.

Webinari su namijenjeni svima koji sudjeluju u natječaju i programu obnove obiteljskih kuća, od energetskih certifikatora do svih inženjerskih struka i konzultanata te tvrtki koje nude svoje proizvode i rješenja neophodna za kvalitetnu i cjelovitu energetsku obnovu, ali naravno i krajnjim korisnicima.

Osnovna ideja webinara jest stručno objasniti sve tehničke detalje aktualnog natječaja te pomoći krajnjim korisnicima u odabiru profesionalnih usluga i proizvoda kako bi što bolje iskoristili natječaj te u konačnici što kvalitetnije proveli energetsku obnovu svoga doma.

Za više informacija o webinarima posjetite sljedeću poveznicu.

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Grčka kućanstva zajedno grade solarne elektrane snage 100 MW

Poljoprivredna zadruga Agrinio objavila je vijest o izvođenju radova na izgradnji fotonaponskih sustava lokalne energetske zadruge. Pet stotina kućanstava u prefekturi Etolija-Akarnija u zapadnom dijelu Grčke zajedno podižu solarne elektrane ukupne snage 100 MW, javlja portal Balkan Green Energy News.

Za energetsku obnovu obiteljskih kuća ove godine osigurano 203 milijuna kuna

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost danas je konačno krenuo s dugo očekivanim nastavkom programa energetske obnove obiteljskih kuća za koji je osigurano 203 milijuna kuna. Javni poziv sa svim uvjetima sufinanciranja objavljen je 25. lipnja, a sa zaprimanjem prijava Fond službeno započinje 1. rujna 2020. godine.

Kreće energetska obnova obiteljskih kuća

Javni poziv  za energetsku obnovu obiteljskih kuća bit će raspisan 25. lipnja 2020. godine, a građani će se moći prijaviti početkom rujna. Ovo je nastavak sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća nakon što je 14. svibnja 2020. godine Vlada RH donijela Izmjene i dopune tog programa.

Izmjene Programa energetske obnove obiteljskih kuća na e-Savjetovanju

Nacrt Izmjena i dopuna Programa energetske obnove obiteljskih kuća, temeljem kojeg će Fond nastaviti sa sufinanciranjem ovog programa, trenutno se nalazi na e-Savjetovanju. Predviđa se dodjela 142 milijuna kuna za mjere energetske učinkovitosti i korištenja OIE u obiteljskim kućama, a raspisivanje poziva očekuje se na proljeće.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER