Predsjednik Milanović primio predstavnike zeleno-lijeve koalicije

Sandra Benčić, Tomislav Tomašević i Rada Borić predsjedniku Republike predali potpise prikupljene u Peticiji za obnovu Zagreba i okolice od potresa

Predsjednik Republike Zoran Milanović je u petak primio predstavnike zeleno-lijeve koalicije i to koordinatoricu političke platforme MOŽEMO! Sandru Benčić, koordinatora političke platforme „Zagreb je NAŠ!“ Tomislava Tomaševića i potpredsjednicu Nove ljevice Radu Borić.

Predstavnici zeleno-lijeve koalicije predali su predsjedniku Milanoviću potpise prikupljene u Peticiji za obnovu Zagreba i okolice od potresa, u kojoj se traži sazivanje izvanredne sjednice Hrvatskog sabora.

  • Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas

Tijekom razgovora s predsjednikom Milanovićem, objasnili su razloge zbog kojih su pokrenuli prikupljanje potpisa te iznijeli svoja očekivanja da se već na prvoj sjednici Hrvatskog sabora pokrene procedura donošenja zakonskog rješenja za obnovu Zagreba i okolice. Važnim smatraju, rečeno je na sastanku, da zakon ide u dva čitanja kako bi se donijelo kvalitetno i održivo rješenje uz sudjelovanje strukovnih organizacija.

Ured predsjednika RH / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Obnovu Zagreba treba provesti transparentno i pravedno poštujući struku

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u ponedjeljak predstavnike arhitekata, urbanista i povjesničara umjetnosti koji su ga upoznali sa svojim viđenjem obnove Zagreba nakon potresa i primjedbama na predloženi Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Zagreba i okolice.

Prosvjedna akcija „Zagreb u epicentru“

Inicijativa Zagreb te zove, Dario Juričan i Zelena akcija pozivaju na prosvjednu akciju „Zagreb u epicentru“ koja će se održati u ponedjeljak, 15. lipnja u 19 sati na zapadnom dijelu Trga bana Jelačića. Akcijom se traži rješavanje problema građana i građanki čiji su domovi nastradali u potresu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER