Murter: Međunarodni dan bioraznolikosti obilježen čišćenjem podmorja i eko vodičem

Bravo Murterini i Murterinke!

Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj obilježen je u Murteru akcijom čišćenja podmorja u kojoj je sakupljeno više od tone i pol otpada koji je zbog nesavjesnog ponašanja pojedinaca „ležao” na morskom dnu te podjelom brošure „Eko vodič“ čija je autorica direktorica lokalne turističke zajednice, javlja Murter News.

U organizaciji TZO Murter-Kornati i Općine-Murter Kornati, akcija čišćenja podmorja provodila se na području od centra Murtera do plaže Luka. U akciji su sudjelovali ronioci tvrtke „Najada diving“, članovi Powerlifting kluba „Šibenik“, ronioci iz Sv. Filipa i Jakova, Pakoštana te mnogi lokalni ronioci s položenim certifikatima.

Brodicama koje su od ronilaca preuzimale težak „otpadni ulov“ iz mora prikupljen u velike vreće, upravljali su volonteri iz privatnog sektora i Općine Murter-Kornati. Ovom prigodom podijeljena je i brošura „Eko vodič“ koja će se dijeliti na info pultu TZO Murter-Kornati, a također će biti dostupna za preuzimanje u PDF formatu putem internetskih stranica turističke zajednice.

Kako javlja portal Murter News, brošuru je na hrvatskom i engleskom jeziku pripremila direktorica TZO Murter-Kornati Mateja Bašić, a otisnuta je na recikliranom papiru.

Murter News / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Iz podmorja uvale Banje na Korčuli izronjeno 500 kg otpada

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce pokrenula je akcije prikupljanja otpada iz mora na području svih sedam jadranskih županija. Prva akcija održana je proteklog vikenda, 27. i 28. lipnja, i to na Korčuli.

Održana treća akcija čišćenja u Krilu Jesenicama

Organizacija Green Sail koja potiče održivi razvoj nautičkog turizma u Hrvatskoj u suradnji s mnogobrojnim marinama i čarterima, organizirala je u ponedjeljak 9. rujna treću akciju čišćenja podmorja u Krilu Jesenicama.

Akcija čišćenja splitskog podmorja „Čisti Božić i bistra Nova godina“

Šokantne fotografije koje se šire društvenim mrežama potaknule su ronilačku ekipu iz Udruge podvodnih aktivnosti „Rostrum“ Split na organizaciju već tradicionalne akcije „Čisti Božić i bistra Nova godina“ kojom će 15. prosinca ove godine pokušati očistiti tuđu sramotu, javlja Morski.hr

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER