Outside Society postavlja urede usred prirode

Sve veći broj urbanih ljudi seli se u prirodu i sa sobom donosi dio svog urbanog načina života i potrošnje

Njemačka tvrtka Outside Society nudi vam mogućnost da u potpunosti promijenite svoje radno okruženje te da se u njihovim mobilnim uredima nadahnjujete prirodom.

Volite prirodu i svježi zrak? Pa zašto ne biste radili tamo gdje drugi provode samo svoje slobodno vrijeme: u šumi, na plaži ili planini? Outside Society nudi upravo to: postavlja mobilne urede usred prirode, bilo da je riječ o šumi kao alternativi ubrzanom ritmu suvremenog grada ili plaži na kojoj možete osvježiti svoj um prisjećajući se odmora i opuštanja.

U prirodi postajete kreativniji, razvijate timski duh i doživljavate radni dan koji nema nikakve veze s vašim svakodnevnim uredskim životom. Dok radite u prirodi, uživate u potpuno novom šumskom iskustvu, udišete šumski zrak, punite baterije te, naravno, razvijate kreativne ideje koje strateški mogu unaprijediti vaše poslovanje.

Tvrtke i njihovi zaposlenici rade u okruženju koje se brzo mijenja uslijed sve veće globalne gospodarske integracije i novih tehnologija. Mnoge od njih, a posebno male tvrtke s manjim brojem zaposlenika, traže promjenu svog radnog okruženja kako bi pronašle nadahnuće i potaknule kreativnost. Radni dani provedeni izvan ureda postaju sve popularniji i koriste se za razgovore o novim poslovnim rješenjima, brainstorming sesije, team-building, radionice ili treninge. Najbolje rješenje je upravo uranjanje u prirodu!

Tvrtka Outside Society ima sjedište u Berlinu i to u prostoru usred gradske divljine poznatom kao Lichterfelder Weidelandschaft, gdje su njihovi zaposlenici okruženi s 500 biljnih vrsta i cijelim nizom životinja. Njihovi prilagodljivi radni prostori sa staklenim zidovima, fleksibilnim namještajem i ugrađenim solarnim panelima omogućuje postavljanje i korištenje ureda za bilo koji od ranije navedenih događaja ili aktivnosti na prikladnom mjestu, daleko izvan užurbanih poslovnih četvrti.

Naravno, u ovim uredskim prostorima postavljenima usred prirode koristi se isključivo obnovljiva energija, a u njima sigurno nećete ostati bez neizostavne kave i ostalih toplih napitaka.

S.F. / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Tegeler Stadtheide: Od uzletišta do pejzažnog parka

Prije samo četiri godine s Tegela su svakodnevno polijetale tisuće putnika. Sada bi na mjestu zatvorene zračne luke trebao niknuti novi pejzažni park namijenjen odmoru i rekreaciji Berlinčana.

Nova hibridna solarna ćelija prikuplja energiju Sunca i kiše

Solarna energija postaje sveprisutna u suvremenom svijetu, no ipak ima jedan nedostatak, a to je izrazito oblačno i kišovito vrijeme. Tim kineskih inženjera razvio je hibridnu solarnu ćeliju koja može proizvoditi električnu energiju po sunčanom i kišnom vremenu, koristeći triboelektrični učinak za prikupljanje energije kretanja kišnih kapi po površini panela.

SunCrafter uređaj za dezinfekciju ruku na solarnu energiju

Na hackathonu koji je podržala Europska svemirska agencija (ESA), pojavila se ideja ponovne uporabe iskorištenog solarnog panela i to za dezinfekciju ruku. Ideja je odabrana kao najbolja, a berlinski startup SunCrafter sada radi na ubrzanom usavršavanju rješenja kako bi njihov uređaj pomogao pri suzbijanju širenja virusa COVID-19.

I punionice za električna vozila mogu biti ugodno mjesto za odmor

Arhitektonska tvrtka COBE sa sjedištem u Kopenhagenu nedavno je predstavila projekt možda najljepših i najodrživijih stanica za punjenje električnih vozila na svijetu. Ove ultra brze solarne stanice su u cijelosti izgrađene od reciklabilnih materijala, a njihova posebnost nije samo u tome što omogućuju punjenje vozila za 15 minuta, već vozačima također nude lijepo i ugodno mjesto za odmor i opuštanje.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER