Udruga Sunce Split poklanja članstvo u programu „Dalmatia Green“

Akcija besplatnog certificiranja traje do 1. lipnja 2020.

Tijekom trajanja mjera sprječavanja širenja pandemije koronavirusa, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce u sklopu programa „Dalmatia Green“ privatnim iznajmljivačima nudi besplatno certificiranje turističkog objekta te članstvo u programu.

Ovim se programom potiče boravak turista u okolišno odgovornim i održivim smještajnim objektima, promovira lokalna i organska hrana, unikatni suveniri, održive aktivnosti, odgovoran način putovanja i posjećivanje jedinstvenih lokaliteta u Dalmaciji.

Akcija online certificiranja za članstvo u programu počela je 16. travnja i traje do 1. lipnja 2020., a pokrenuta je iz više razloga. „Ozelenjavanjem“ poslovanja što većeg broja turističkih objekata doprinosi se usmjeravanju dalmatinskog turizma prema održivosti i smanjuje negativan pritisak na okoliš. Osim što ima pozitivan utjecaj na okoliš, „zeleni“ način poslovanja u konačnici omogućuje uštede vode i energije. Također, svatko od nas može dati svoj doprinos ublažavanju pritisaka na okoliš i očuvanju prirodnih resursa.

Ova kriza otvara nove prilike i potiče na dugoročniji razvoj održivog turizma. Program „Dalmatia Green“ je jedan od alata koji privatnim iznajmljivačima nudi alternativu kako bi njihova primanja postala održivija i stalnija, bez posljedica na prirodu i okoliš te u skladu s načelima kružnog gospodarstva.

Više informacija o programu potražite na sljedećoj poveznici.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Problem ispuštanja crnih otpadnih voda iz različitih vrsta plovila

Onečišćenje morskog okoliša danas jedan je od najvećih ekoloških problema i može prouzrokovati ozbiljne posljedice na životne uvjete morske podvodne flore i faune. Iako se nautički sektor suočava s brojnim drugim problemima, ne treba zanemariti da morska voda može biti onečišćena patogenima, hranjivim tvarima, kemikalijama, deterdžentima, pesticidima i teškim metalima iz fekalne otpadne vode što može dovesti do mnogih zdravstvenih problema te ujedno ugroziti morski sustav i gospodarstvo.

Održana treća akcija čišćenja u Krilu Jesenicama

Organizacija Green Sail koja potiče održivi razvoj nautičkog turizma u Hrvatskoj u suradnji s mnogobrojnim marinama i čarterima, organizirala je u ponedjeljak 9. rujna treću akciju čišćenja podmorja u Krilu Jesenicama.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER