Udruga Sunce Split poklanja članstvo u programu „Dalmatia Green“

Akcija besplatnog certificiranja traje do 1. lipnja 2020.

Tijekom trajanja mjera sprječavanja širenja pandemije koronavirusa, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce u sklopu programa „Dalmatia Green“ privatnim iznajmljivačima nudi besplatno certificiranje turističkog objekta te članstvo u programu.

Ovim se programom potiče boravak turista u okolišno odgovornim i održivim smještajnim objektima, promovira lokalna i organska hrana, unikatni suveniri, održive aktivnosti, odgovoran način putovanja i posjećivanje jedinstvenih lokaliteta u Dalmaciji.

Akcija online certificiranja za članstvo u programu počela je 16. travnja i traje do 1. lipnja 2020., a pokrenuta je iz više razloga. „Ozelenjavanjem“ poslovanja što većeg broja turističkih objekata doprinosi se usmjeravanju dalmatinskog turizma prema održivosti i smanjuje negativan pritisak na okoliš. Osim što ima pozitivan utjecaj na okoliš, „zeleni“ način poslovanja u konačnici omogućuje uštede vode i energije. Također, svatko od nas može dati svoj doprinos ublažavanju pritisaka na okoliš i očuvanju prirodnih resursa.

Ova kriza otvara nove prilike i potiče na dugoročniji razvoj održivog turizma. Program „Dalmatia Green“ je jedan od alata koji privatnim iznajmljivačima nudi alternativu kako bi njihova primanja postala održivija i stalnija, bez posljedica na prirodu i okoliš te u skladu s načelima kružnog gospodarstva.

Više informacija o programu potražite na sljedećoj poveznici.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Već 1573 vrtlara javnog prostora sudjeluje u ozelenjavanju i uljepšavanju Beča

U sklopu inicijative „Vrtlarstvo iza ugla” Bečanke i Bečani mogu sudjelovati u održavanju stabala te ozelenjavanju i uljepšavanju manjih javnih zelenih površina u svojim četvrtima. Ovom inicijativom Grad Beč potiče građan(k)e da postanu vrtlari javnog prostora i pruža im besplatne informacije i savjetovanje.

Rijeka: Prirez porezu na dohodak smanjen s 14 % na 13 %

U cilju daljnjeg poreznog rasterećenja Riječanki i Riječana, Grad Rijeka je od 1. siječnja 2023. za jedan postotni poen smanjio prirez porezu na dohodak koji sad iznosi 13 %.

Webinar za privatne iznajmljivače

Ako planirate instalirati fotonaponsku elektranu na svom turističkom objektu i OPG-u ili vas samo zanima tema energetske tranzicije, pridružite se ovom besplatnom webinaru u četvrtak 19. studenog

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER