Samobor pokrenuo platformu „Kupujmo samoborsko“, a 7. travnja ponovno otvara tržnicu

Od utorka 7. travnja samoborskim OPG-ovima omogućena je prodaja proizvoda na otvorenom, a sve u skladu sa propisanim higijenskim mjerama

Nakon što je slijedom uputa Stožera civilne zaštite RH prije gotovo mjesec dana u Samoboru zatvorena tržnica kao jedna od mjera sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, Grad Samobor bio je jedan od prvih hrvatskih gradova koji je pokrenuo online platformu za prodaju proizvoda lokalnih proizvođača hrane.

Riječ je o platformi Kupujmo samoborsko na kojoj građani/ke mogu pronaći i kontaktirati sve proizvođače hrane i OPG-ove, a među njima su izlistani i svi zakupnici prodajnih mjesta na samoborskoj tržnici. Popis je preuzet od komunalne tvrtke TD Komunalac, a u ponudu nisu uvršteni proizvođači koji nemaju dovoljno proizvoda za prodaju kako bi se izbjegle potencijalne neugodne situacije.

Od sutra će Samoborke i Samoborci ipak svoje male lokalne proizvođače hrane moći podržati i kupovinom njihovih proizvoda na tržnici koja se ponovno otvara zahvaljujući odluci Grada Samobora.

Na tržnici je, naime, postavljeno desetak gradskih kućica koje se koriste za prigodnu prodaju prilikom gradskih manifestacija, a njih će od utorka 7. travnja moći koristiti samoborski OPG-ovi za prodaju svojih proizvoda na otvorenom. Prodaja se mora odvijati u skladu s propisanim higijenskim mjerama te uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Grada Samobora.

Više o ostalim mjerama Grada Samobora za oporavak samoborskog gospodarstva pročitajte na sljedećoj poveznici.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Vlasnici kuća u Italiji sada mogu besplatno instalirati fotonaponske sustave

Talijanska vlada je povećala potpore za energetsku obnovu zgrada i projekte nadogradnje obnovljivih izvora energije, uključujući fotonaponske sustave i sustave za pohranu energije za koje će se umjesto dosadašnjih 50 od sada financirati 110 posto troškova! To je tek dio nove uredbe talijanske vlade koja je prošlog tjedna izglasala paket mjera za oživljavanje gospodarstva kao odgovor na krizu COVID-19.

Mali plac na novim lokacijama u centru grada i Novom Zagrebu

Nakon brojnih ljetnih izdanja na otvorenom, jedinstvena mobilna tržnica lokalnih organskih proizvoda malih proizvođača – Mali plac, seli na dvije nove lokacije. Tjedna nabavka domaćih namirnica odsad će se moći obaviti u strogom centru grada, ali i Novom Zagrebu.

Djelomično otvorene zelene tržnice u Puli

Kućice koje se u Puli tradicionalno koriste u adventsko vrijeme Grad Pula i Pula Film Festival besplatno su ustupili lokalnim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima za prodaju prehrambenih proizvoda.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER