Djelomično otvorene zelene tržnice u Puli

Svi kupci dužni su strogo se pridržavati mjera i uputa Stožera civilne zaštite RH

Kućice koje se u Puli tradicionalno koriste u adventsko vrijeme Grad Pula i Pula Film Festival besplatno su ustupili lokalnim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima za prodaju prehrambenih proizvoda.

Na pulskoj tržnici u središtu grada postavljeno je 11 kućica, kao i dodatnih četiri na tržnici na Verudi. Ove aktivnosti poduzete su temelju posljednjeg naputka Stožera civilne zaštite RH prema kojem je dozvoljen rad tržnica koje su čvrsti i u potpunosti zatvoreni objekti, imaju prodavaonice i kioske.

Prodaja je krenula u subotu 4. travnja, radno vrijeme novih prodajnih mjesta je od 8 do 13 sati, dok su Uskrs i uskrsni ponedjeljak neradni dani. Na ovaj je način građanima/kama Pule omogućena kupovina svježih i zdravih namirnica, a bitno je napomenuti kako su svi kupci dužni strogo se pridržavati mjera i uputa Stožera civilne zaštite RH.

Kako je naglašeno u pravilima ponašanja, kupci ne smiju stvarati gužve te se trebaju kretati prema uputama zaštitara ili redara u sklopu tržnice, držati propisani razmak od dva metra te koristiti sredstva za dezinfekciju koja se nalaze u prostoru tržnice. Kupci se također mole da na prodajna mjesta dolaze s vlastitom zaštitnom maskom i rukavicama.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Mali plac na novim lokacijama u centru grada i Novom Zagrebu

Nakon brojnih ljetnih izdanja na otvorenom, jedinstvena mobilna tržnica lokalnih organskih proizvoda malih proizvođača – Mali plac, seli na dvije nove lokacije. Tjedna nabavka domaćih namirnica odsad će se moći obaviti u strogom centru grada, ali i Novom Zagrebu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER