Bjelovar: Pokrenuta virtualna gradska tržnica

Bjelovar fresh

Gradska tržnica s više od 130 poljoprivrednih proizvođača iz Bjelovara i okolice

Grad Bjelovar i Komunalac d.o.o. Bjelovar predstavili su u ponedjeljak aplikaciju Bjelovar fresh, gradsku internetsku tržnicu koja na jednom mjestu sadrži više od 130 poljoprivrednih proizvođača iz Bjelovara i okolice.

Aplikaciju čini osam osnovnih grupa i to povrće, sirevi, vrhnje i mlijeko, cvijeće, sadnice i flanci, vina rakije i čajevi, krumpir i žitarice, med, jaja i tjestenine te voće i voćni pripravci. U svakoj od navedenih grupa izlistani su poljoprivredni proizvođači, a preglednik je vrlo jednostavan i lak za pretraživanje. Ako kupac poželi naručiti, primjerice, sir „Bjelovarski kvargl“ koji je jedan od 25 zaštićenih proizvoda u Republici Hrvatskoj na razini EU, potrebno je odabrati rubriku „Sirevi, vrhnje i mlijeko“ u kojoj se prikazuje popis pripadajućih proizvođača s cijenama proizvoda. Kupac tako može pronaći proizvođača koji proizvodi „Bjelovarski kvargl“, a uz naziv OPG-a navedeni su broj mobitela, adresa te mogućnost dostave na kućni prag.

„Uz aplikaciju Bjelovar fresh nikada nije bilo lakše naručiti vrhunski proizvod. Iako tržnica ima svoje čari i svi čekamo da kriza uzrokovana koronavirusom čim prije završi te da se tako i naš život vrati u normalu, mora se priznati da lokalni, zdravi proizvodi našega seljaka nikada nisu bili dostupniji. Ovo je iskorak koji sigurno u bližoj budućnosti moramo nadograditi zajedničkim distributivnim centrom. U ovoj se krizi vidi koliko je selo važno za naš opstanak“, naglasio je Igor Brajdić, zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika.

Brajdić je istaknuo da će se popis poljoprivrednih proizvođača redovito ažurirati, a aplikaciju Bjelovar fresh možete pronaći na internetskim stranicama Grada Bjelovara i na slijedećoj poveznici.

Grad Bjelovar / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

S radom počeo i Čakovečki online plac

Čakovečki online plac građanima omogućuje kupovinu domaćih proizvoda iz sigurnosti vlastitog doma, a proizvođačima plasman proizvoda u vrijeme kada klasična prodaja na tržnicama nije moguća.

Pokrenute Online tržnice Grada Zagreba

Online tržnice Grada Zagreba nova je platforma koja neposredno povezuje kupce i lokalne proizvođače domaće hrane s područja Zagreba i okolice, a pokrenuta je s ciljem olakšanja njihova poslovanja koje je ugroženo krizom koronavirusa.

Mali plac na novim lokacijama u centru grada i Novom Zagrebu

Nakon brojnih ljetnih izdanja na otvorenom, jedinstvena mobilna tržnica lokalnih organskih proizvoda malih proizvođača – Mali plac, seli na dvije nove lokacije. Tjedna nabavka domaćih namirnica odsad će se moći obaviti u strogom centru grada, ali i Novom Zagrebu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER