Mali plac na novim lokacijama u centru grada i Novom Zagrebu

Lokalni organski proizvodi odsad će se moći nabaviti srijedom u Centru Kaptol u Novoj Vesi i petkom u Supernovoj u Buzinu

Nakon brojnih ljetnih izdanja na otvorenom, jedinstvena mobilna tržnica lokalnih organskih proizvoda malih proizvođača – Mali plac, seli na dvije nove lokacije. Tjedna nabavka domaćih namirnica odsad će se moći obaviti u strogom centru grada, ali i Novom Zagrebu.

U jesensko-zimskoj sezoni Mali plac će se održavati srijedom u Centru Kaptol u Novoj Vesi i petkom u Supernovoj u Buzinu u svom već poznatom after-work terminu, od 15 do 19 sati. Mali plac će tako svakog tjedna na svojim novim lokacijama nastaviti okupljati više od deset malih proizvođača koji prodaju prirodno uzgojene lokalne proizvode iz vlastite proizvodnje.

Mali plac je u zadnjih šest godina postao poznati gastronomski projekt, prvenstveno zahvaljujući svom mobilnom karakteru te selekciji OPG-ova i lokalnih proizvoda koji dolaze iz poznatog izvora i proizvedeni su na održiv, ekološki način, kao i posebnom pristupu kojim potiče direktnu interakciju proizvođača i potrošača, bez posrednika i prekupaca.

Tako se na Malom placu kupci mogu povezati s pravom hranom, ali i ljudima koji je proizvode, a uz nabavku mogu i popričati s malim proizvođačima te iz prve ruke doznati o proizvodima koje kupuju.

Više informacija o događanjima možete pronaći na web stranici: www.mali-plac.org ili Facebook stranici: www.facebook.com/maliplaczagreb

VEZANE VIJESTI

Lisice očito ne mogu odoljeti šarmu francuske metropole

Nakon što je krajem siječnja lisica Fox Trot iz pariške zračne luke Orly postala prava zvijezda društvenih mreža, početkom ovog tjedna viđena je još jedna i to usred pariške četvrti Balard. Neobičan, ali ne i tako rijedak susret koji se može doživjeti na pojedinim lokacijama francuske metropole ovaj put imao je novinar televizije BFMTV.

5. Mali Food Hub: Sve što trebate znati o kućnom kompostiranju

Jedan od jednostavnih načina na koji svatko od nas može doprinijeti zaštiti okoliša i održivom razvoju je kućno kompostiranje. Upravo se toj temi posvećuje peto izdanje Malog Food Huba koje će se održati u subotu, 1. prosinca od 11 do 14 sati u Travel&Technology Hubu Gacka16.

Pokrenute Online tržnice Grada Zagreba

Online tržnice Grada Zagreba nova je platforma koja neposredno povezuje kupce i lokalne proizvođače domaće hrane s područja Zagreba i okolice, a pokrenuta je s ciljem olakšanja njihova poslovanja koje je ugroženo krizom koronavirusa.

Djelomično otvorene zelene tržnice u Puli

Kućice koje se u Puli tradicionalno koriste u adventsko vrijeme Grad Pula i Pula Film Festival besplatno su ustupili lokalnim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima za prodaju prehrambenih proizvoda.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER