ZET: Od ponedjeljka dodatne izvanredne linije

Prijevoz navedenim linijama moguć je samo uz predočenje iskaznice Stožera civilne zaštite

ZET uvodi izvanredne autobusne linije s ciljem povezivanja dodatnih zagrebačkih naselja s bolničkim centrima.

Temeljem Odluke Stožera civilne zaštite, ZET od ponedjeljka 6. travnja uspostavlja izvanredne autobusne linije kako bi se dodatna zagrebačka naselja mogla prometno povezati s bolničkim centrima. Riječ je o sljedećim linijama:

U ZET-u ističu kako će raspored polazaka biti dostupan i na početno-krajnjim stajalištima autobusa, a putnici se mole za pridržavanje svih dosadašnjih naputaka vezanih uz zaštitu od širenja koronavirusa te da prilikom prijevoza surađuju s prometnim osobljem.

Podsjećamo, od nedjelje 22. ožujka, obustavljen je javni gradski i međugradski prijevoz te su u prometu isključivo izvanredne linije, a pravo na prijevoz regulira Stožer civilne zaštite. Prijevoz navedenim linijama moguć je samo uz predočenje iskaznice Stožera civilne zaštite.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

ZET povećao broj polazaka na izvanrednim linijama

S ciljem smanjenja gužvi u autobusima i rizika širenja koronavirusa, ZET je od srijede povećao broj polazaka na izvanrednim linijama 34 Ljubljanica – Dubec, 116 Ljubljanica – Podsused most i 122 Črnomerec – Podsused – centar.

ZET sva vozila dezinficira tri puta dnevno

S obzirom na razvoj epidemiološke situacije vezane za koronavirus, a temeljem preporuke Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, Zagrebački električni tramvaj od 13. ožujka svakodnevno vrši dezinfekciju svih svojih vozila, i to tri puta dnevno.

Od ponedjeljka se u Zagrebu još nećete voziti tramvajem

Temeljem odluke Vlade RH o ponovnom uvođenju javnih gradskih i prigradskih linija, zagrebački ZET od ponedjeljka 27. travnja u promet pušta 111 autobusnih linija koje će voziti prema prilagođenom redu vožnje. Zbog oštećenja nastalih u potresu 22. ožujka, autobusne linije koje prometuju trasama noćnih tramvajskih linija do daljnjeg će zaobilaziti Trg bana Josipa Jelačića.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER