ZET povećao broj polazaka na izvanrednim linijama

Od srijede 25. ožujka novi raspored autobusnih linija

S ciljem smanjenja gužvi u autobusima i rizika širenja koronavirusa, ZET je od srijede povećao broj polazaka na izvanrednim linijama 34 Ljubljanica – Dubec, 116 Ljubljanica – Podsused most i 122 Črnomerec – Podsused – centar.

Sukladno Odluci civilnog stožera Republike Hrvatske, od nedjelje 22. ožujka, obustavljen je javni gradski i međugradski prijevoz te su u prometu isključivo izvanredne linije, a pravo na prijevoz regulira Stožer civilne zaštite.

Tako je zbog povećanog rizika prijenosa zaraze koronavirusom prilikom korištenja javnog prijevoza od nedjelje u Zagrebu obustavljen javni gradski prijevoz tramvajima, autobusima i uspinjačom. Obustava se odnosi i na ZET-ov prijevoz na području Velike Gorice, Zaprešića, Klinča Sela, Stupnika, Luke i Bistre, a prodavaonice karata ZET-a ne rade.

Za djelatnike javnih i drugih službi za čiji je rad nadležan Stožer civilne zaštite Grada Zagreba, tijekom trenutne epidemiološke situacije, organiziran je izvanredni prijevoz autobusima ZET-a koji voze trasama noćnih linija, s izmijenjenim redom vožnje. Prijevoz navedenim linijama moguć je samo uz predočenje iskaznice Stožera civilne zaštite.

Zbog velikog broja korisnika na pojedinim izvanrednim linijama ZET-a, s ciljem smanjenja gužvi u vozilima i rizika širenja virusa, broj polazaka na linijama 34 Ljubljanica - Dubec, 116 Ljubljanica – Podsused most i 122 Črnomerec – Podsused – centar, je od srijede 25. ožujka dodatno povećan.

Novi raspored navedenih linija od srijede 25. ožujka:

Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

ZET sva vozila dezinficira tri puta dnevno

S obzirom na razvoj epidemiološke situacije vezane za koronavirus, a temeljem preporuke Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, Zagrebački električni tramvaj od 13. ožujka svakodnevno vrši dezinfekciju svih svojih vozila, i to tri puta dnevno.

Od ponedjeljka se u Zagrebu još nećete voziti tramvajem

Temeljem odluke Vlade RH o ponovnom uvođenju javnih gradskih i prigradskih linija, zagrebački ZET od ponedjeljka 27. travnja u promet pušta 111 autobusnih linija koje će voziti prema prilagođenom redu vožnje. Zbog oštećenja nastalih u potresu 22. ožujka, autobusne linije koje prometuju trasama noćnih tramvajskih linija do daljnjeg će zaobilaziti Trg bana Josipa Jelačića.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER