ZET sva vozila dezinficira tri puta dnevno

Mjere prevencije i zaštite od koronavirusa u zagrebačkom sustavu javnog gradskog prijevoza

S obzirom na razvoj epidemiološke situacije vezane za koronavirus, a temeljem preporuke Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, Zagrebački električni tramvaj od 13. ožujka svakodnevno vrši dezinfekciju svih svojih vozila, i to tri puta dnevno.

Kako se navodi u ZET-ovom priopćenju, kao i na stranicama Grada Zagreba, u zagrebačkom se sustavu javnog gradskog prijevoza provodi niz preventivnih mjera kako bi se spriječilo širenje koronavirusa te se vozila svakodnevno i pojačano čiste korištenjem dezinfekcijskih sredstava koja uništavaju bakterije, gljivice i viruse. Osim klasičnog načina nanošenja, dezinfekcijska sredstva se nanose i raspršivanjem po cijeloj unutrašnjosti vozila tlačnim prskalicama.

S ciljem prevencije širenja koronavirusa, ZET je također za sve svoje djelatnike osigurao dezinfekcijski sapun za pranje ruku i sredstva za dezinficiranje ruku, osigurana su zaštitna sredstva za sve radnike koji imaju doticaj s putnicima i vozilima te dovoljne količine dezinfekcijskog sredstva za dezinficiranje površina i opreme za efikasnije dezinficiranje vozila. Također, u ZET-u se provodi edukacija radnika i putnika putem plakata o mjerama zaštite od koronavirusa koji su u svim vozilima ZET-a istaknuti na vidljivim mjestima.

U ZET-u naglašavaju kako se njihovim vozilima, terminalima i prodajnim mjestima svakodnevno koristi stotine tisuća građana, koje servisira oko 4.000 radnika ZET-a te će se i ubuduće pridržavati svih preporuka koje izdaju nadležna tijela.

Ekovjesnik

 

Pozivamo vas da za aktualne te vjerodostojne i potvrđene informacije o koronavirusu redovito posjećujete sljedeće stranice: 

VEZANE VIJESTI

ZET povećao broj polazaka na izvanrednim linijama

S ciljem smanjenja gužvi u autobusima i rizika širenja koronavirusa, ZET je od srijede povećao broj polazaka na izvanrednim linijama 34 Ljubljanica – Dubec, 116 Ljubljanica – Podsused most i 122 Črnomerec – Podsused – centar.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER