Zagreb: Češći odvoz papira, plastične i metalne ambalaže

Sada odjednom može i jednom tjedno!

Od ponedjeljka, 10. veljače 2020. godine, zagrebačka Čistoća jednom tjedno odvozi otpadni papir te plastičnu i metalnu ambalažu, a mijenja se i raspored odvoza biootpada u gradskim četvrtima Donja Dubrava, Sesvete i Donji grad.

„Rezultat je to kontinuiranog praćenja i oblikovanja usluga prema potrebama korisnika, ali i sve veće svijesti naših sugrađana o važnosti pravilnog odvajanja otpada“, stoji u priopćenju ove podružnice Zagrebačkog holdinga. Dodali bismo kako je to velikim dijelom rezultat nezadovoljstva građana i sve posjećenijih prosvjeda protiv ovakvog načina upravljanja gradom (i otpadom), ali ne želimo biti zločesti.

Otpadni papir iz plavih spremnika te plastična i metalna ambalaža u žutim vrećicama se od 10. veljače odvoze prema novom rasporedu po gradskim četvrtima i mjesnim odborima grada Zagreba. U Čistoći također napominju kako će se podjela namjenskih žutih vrećica za odlaganje plastične i metalne ambalaže korisnicima uskladiti s novim brojem odvoza.

Dodatno, radi optimizacije programa odvoza mijenja se i raspored odvoza biootpada u gradskim četvrtima Donja Dubrava, Sesvete i Donji grad.

Rasporedi odvoza po gradskim četvrtima nalaze se ovdje, a građani ih mogu provjeriti i pozivom na broj 072 500 400 (prema cijeni lokalnog poziva).

Čistoća moli građane za pridržavanje novih rasporeda odvoza otpada i obveze predavanja bioorazgradivog, reciklabilnog, problematičnog i glomaznog otpada odvojeno od miješanog komunalnog otpada sukladno propisanim uslugama.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Bandić najavio češći odvoz plastike i papira te pojeftinjenje usluge od 1. travnja

Od ovog tjedna zagrebačka Čistoća odvozi plastiku i papir svakog tjedna, a ne dvaput mjesečno kao do sada, a u toj se podružnici Zagrebačkog holdinga uz „blagoslov“ gradonačelnika Bandića sprema nova kadrovska i organizacijska čistka. Naime, Milan Bandić je iznenada šokiran nefunkcioniranjem gradske Čistoće i otkrićem da se Zagreb guši u smeću.

Zagreb: Apel za pridržavanje termina odvoza otpada

Zagrebački holding je građankama i građanima Zagreba u nedjelju 5. travnja ponovno uputio apel za pridržavanje termina odvoza otpada i povećanu svjesnost tijekom trenutne epidemiološke situacije.

Zagreb: Apel za pridržavanje termina odvoza otpada

Zagrebački holding je građankama i građanima Zagreba u nedjelju ponovno uputio apel za pridržavanje termina odvoza otpada i povećanu svjesnost tijekom trenutne epidemiološke situacije.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER