Zagreb: Češći odvoz papira, plastične i metalne ambalaže

Sada odjednom može i jednom tjedno!

Od ponedjeljka, 10. veljače 2020. godine, zagrebačka Čistoća jednom tjedno odvozi otpadni papir te plastičnu i metalnu ambalažu, a mijenja se i raspored odvoza biootpada u gradskim četvrtima Donja Dubrava, Sesvete i Donji grad.

„Rezultat je to kontinuiranog praćenja i oblikovanja usluga prema potrebama korisnika, ali i sve veće svijesti naših sugrađana o važnosti pravilnog odvajanja otpada“, stoji u priopćenju ove podružnice Zagrebačkog holdinga. Dodali bismo kako je to velikim dijelom rezultat nezadovoljstva građana i sve posjećenijih prosvjeda protiv ovakvog načina upravljanja gradom (i otpadom), ali ne želimo biti zločesti.

Otpadni papir iz plavih spremnika te plastična i metalna ambalaža u žutim vrećicama se od 10. veljače odvoze prema novom rasporedu po gradskim četvrtima i mjesnim odborima grada Zagreba. U Čistoći također napominju kako će se podjela namjenskih žutih vrećica za odlaganje plastične i metalne ambalaže korisnicima uskladiti s novim brojem odvoza.

Dodatno, radi optimizacije programa odvoza mijenja se i raspored odvoza biootpada u gradskim četvrtima Donja Dubrava, Sesvete i Donji grad.

Rasporedi odvoza po gradskim četvrtima nalaze se ovdje, a građani ih mogu provjeriti i pozivom na broj 072 500 400 (prema cijeni lokalnog poziva).

Čistoća moli građane za pridržavanje novih rasporeda odvoza otpada i obveze predavanja bioorazgradivog, reciklabilnog, problematičnog i glomaznog otpada odvojeno od miješanog komunalnog otpada sukladno propisanim uslugama.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

„Croatia: Full Of Plastic!“

U Hrvatskoj ćemo još pričekati na zabranu plastičnih vrećica i ostalih plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu te se nećemo svrstati uz bok država članica EU-a i ostatka svijeta koje su uvođenjem zabrane odlučile utjecati na rješavanje plastične krize.

Bandić najavio češći odvoz plastike i papira te pojeftinjenje usluge od 1. travnja

Od ovog tjedna zagrebačka Čistoća odvozi plastiku i papir svakog tjedna, a ne dvaput mjesečno kao do sada, a u toj se podružnici Zagrebačkog holdinga uz „blagoslov“ gradonačelnika Bandića sprema nova kadrovska i organizacijska čistka. Naime, Milan Bandić je iznenada šokiran nefunkcioniranjem gradske Čistoće i otkrićem da se Zagreb guši u smeću.

U Zagrebu se smeće gomila, a odvoz će biti i tri puta skuplji!

Grad Zagreb i Zagrebački holding pripremili su konačnu odluku o cijenama odvoza otpada koje bi trebale vrijediti od sljedeće godine. Poskupljenje je više od svih dosadašnjih najava i predviđanja, javlja dnevnik 24 sata.

Zagrebačka Čistoća konačno objavila novi cjenik odvoza otpada

Zagrebačka Čistoća objavila je izračun prema kojem od 1. veljače korisnicima namjerava obračunavati uslugu odvoz smeća, odnosno miješanog komunalnog otpada. Osim fiksnog dijela za sva kućanstva u iznosu od 68,57 kuna, sada je poznat i varijabilni dio.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER