Završena obnova fontana na riječkom Jadranskom trgu

Prema planu održavanja komunalne infrastrukture u 2019. godini, završena je temeljita obnova obje fontane na riječkom Jadranskom trgu

Radovi su obuhvatili temeljitu obnovu električnih i strojarskih dijelova obje fontane na Jadranskom trgu. Fontane su dodatno automatizirane, uvedena je efektnija iluminacija, a istovremeno su smanjeni troškovi električne energije.

Naime, zamijenjeno je postojećih sedam dotrajalih motora i metal halogenih rasvjeta, kao i prateća neadekvatna ili dotrajala električna oprema. Postojeća rasvjeta uključivala je dvadeset lampi po fontani svaka snage 70 W, a zamijenjena je s LED-RGB rasvjetom koja ima mogućnost mijenjanja boje svjetla. Nova rasvjeta uključuje sedamnaest lampi po fontani, svaka snage 22 W. Zamijenjen je i centralni upravljački uređaj svake fontane kojim se regulirao način i vrijeme rada pojedinih vodnih i svjetlosnih efekata.

  • Foto: Grad Rijeka

Tijekom obnove izvedeno je  programiranje, dobava i ugradnja odgovarajućih nivostat sondi za ispravan rad automatike, transformatora, 34 kom LED svjetiljki s mogućnošću mijenjanja boja te ostale prateće električne opreme s prethodnom zamjenom postojeće. Izrađen je program za upravljanje fontanama s mogućnošću daljinskog pristupa preko internet sučelja, izrađeno je sučelje za daljinski pristup te dobava i ugradnja pratećih električnih i informatičkih uređaja za upravljanje.

  • Foto: Grad Rijeka

Projekt fontana na Jadranskom trgu  dovršen je u svibnju 2002. godine.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Fontane na riječkom Jadranskom trgu osvjetljene ljubičastom bojom

U petak 28. veljače fontane na Jadranskom trgu biti će osvjetljene ljubičastom bojom u povodu obilježavanja Svjetskog tjedna skretanja pažnje na poremećaj hranjenja, a na inicijativu Udruge za pomoć oboljelima od poremećaja u prehrani „Nada“.

Festival održivosti 2020.

Festival održivosti širi filozofiju i praksu samoodrživosti kroz radionice koje pružaju praktične prijedloge i znanja o tome kako postati neovisan u različitim područjima svakodnevnog života.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER