U Parizu gotovo izjednačeno prometovanje biciklima i automobilima

Pariški sustav javnih bicikala Vélib je od početka prosvjeda protiv mirovinske reforme ostvario šest milijuna prijeđenih kilometara!

Na velik porast korištenja bicikala u francuskom glavnom gradu posljednjih je tjedana svakako utjecao kaos u prometu i javnom prijevozu uzrokovan prosvjedima protiv mirovinske reforme, no ogroman porast biciklista u odnosu na prethodnu godinu ostvaren je i zahvaljujući velikim ulaganjima u novu biciklističku infrastrukturu.

Kao što smo već izvijestili početkom rujna ove godine, velik porast korištenja bicikala u glavnom gradu Francuske objašnjava se izbjegavanjem prometnih gužvi i zasićenjem javnim prijevozom, ali i sve višom ekološkom sviješću građanki i građana Pariza. Dakako, svoju je veliku ulogu u tome imala i pariška gradska uprava na čelu s odlučnom gradonačelnicom koja je tijekom svog prvog mandata u izgradnju novih biciklističkih staza uložila 63 milijuna eura, kao dijela posebnog plana izgradnje biciklističke infrastrukture u razdoblju od 2015.-2020. godine.

Prema tom planu, pariški su biciklisti do kraja ove godine trebali dobiti ukupno 1.000 km biciklističkih staza, u odnosu na ranije planiranih 1.400 km, čime je ostvareno tek 35 % ciljeva navedenog plana i to uoči kraja mandata aktualne pariške gradonačelnice Anne Hidalgo.

Unatoč tome, bicikl postaje sve popularnije pariško prijevozno sredstvo, i to posebno za prijevoz Parižanki i Parižana na posao i s posla. Da je tome uistinu tako, potvrđuju i najnoviji podaci o porastu korištenja bicikala.

Od 5. prosinca kada je započeo prosvjed protiv mirovinske reforme, koji je u Parizu posebno obilježen kaosom u javnom prijevozu, mnogi stanovnici regije Île-de-France odlučili su se koristiti biciklom. Broj korisnika sustava javnih bicikala Vélib naglo je skočio pa je zabilježen znatno veći broj korisnika, i to dva do tri puta veći od uobičajenog. Također, ostvareno je i veliko povećanje broja pojedinačnih putovanja i prijeđenih kilometara. U svega dva tjedna Vélib je prešao brojku od šest milijuna prijeđenih kilometara!

Apsolutni rekord zabilježen je prošle srijede kada je 83.634 različitih korisnika ostvarilo gotovo 175.000 putovanja biciklima. Sustav raspolaže s preko 15.000 bicikala te se u prosjeku svakim biciklom dnevno prijeđe 18 kilometara, no u posljednje vrijeme taj se prosjek popeo na gotovo 50 kilometara.

  • Foto: Ville de Paris / Twitter

Prema podacima Grada Pariza, gradskim prometnicama trenutno cirkulira gotovo izjednačen broj bicikala i automobila. Gradska uprava je predočila najnovije podatke prema kojima je, primjerice, samo na frekventnom bulevaru Voltaire prošlog tjedna ostvaren sljedeći promet:

  • 9. prosinca 2019. –  9.594 bicikala i 11.673 automobila
  • 10. prosinca 2019. – 12.077 bicikala i 12.788 automobila
  • 11. prosinca 2019. – 11.658 bicikala i 12.186 automobila
  • 12. prosinca 2019. – 10.750 bicikala i 10.906 automobila
  • 13. prosinca 2019. – 11.612 bicikala i 12.886 automobila

Pariška gradska uprava je zbog rekordnog povećanja broja biciklista izdala posebne upute o sigurnosti u prometu te propisala obveznu opremu i pravila ponašanja biciklista kako bi se smanjio broj nesreća na gradskim prometnicama. Predviđene su i sankcije za nepridržavanje prometnih pravila pa se, primjerice, biciklisti mogu kazniti novčanom kaznom u visini od 135 eura ako u vožnji koriste mobitele i slušalice.

Također, pariški mediji savjetuju Parižanke i Parižane kako se sigurno ponašati u prometu tijekom prosvjeda, a dnevnik Le Parisien snimio je video u kojem Jérôme Sorrel, autor knjige „Vélotaf, upute za svakodnevnu upotrebu“, daje pet savjeta za sigurno korištenje bicikla u francuskom glavnom gradu.

Sve u svemu, zahvaljujući ulaganjima u nove biciklističke staze izbjegnut je totalni kaos u prometu, a može se reći kako su francuski sindikati prosvjedima potaknuli ubrzaniji prijelaz na korištenje održivih oblika mobilnosti. Možda bi i naši sindikalisti nešto mogli naučiti na francuskom primjeru.

S.F. / Ekovjesnik

 

 

 

VEZANE VIJESTI

Biciklistički procvat u postkarantenskom Parizu

Tijekom protekla dva i pol tjedna, u vremenu od konačnog izlaska iz karantene 11. svibnja do danas, francuska metropola doživljava najnoviji procvat biciklističkog prometa.

Biciklistički procvat Pariza

Biciklizam u Parizu trenutno doživljava pravi procvat, a posljednjih je mjeseci korištenje bicikla za prijevoz na posao i s posla postalo „très chic“.

New York gradi više od 250 novih biciklističkih staza

Gradsko vijeće New Yorka odlučilo je u izgradnju cestovne infrastrukture u sljedećih deset godina uložiti 1,7 milijardi dolara kako bi se poboljšala sigurnost biciklista i pješaka, javlja The Guardian.

Popuštanje mjera karantene izbacuje automobile s pariških ulica

Kako bi se tijekom popuštanja mjera karantene izbjegao nagli porast automobilskog prometa, ali i rasteretio javni gradski prijevoz, pariška gradonačelnica želi dodatno potaknuti korištenje bicikala. Jedna od središnjih pariških prometnica, rue de Rivoli, mogla bi se zbog toga namijeniti isključivo prometu biciklista, autobusa, taksija i malih dostavnih vozila.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER