Ursula von der Leyen u srijedu predstavlja Europski zeleni plan

Europski zeleni plan fokusirat će se na borbu protiv klimatskih promjena i druge ciljeve u području zaštite okoliša

Zastupnici Europskog parlamenta će u srijedu 11. prosinca u 14 sati na izvanrednoj plenarnoj sjednici u Bruxellesu raspravljati o Europskom zelenom planu kako bi EU postao prvi klimatski neutralan kontinent.

Nakon očekivanog predstavljanja Europskog zelenog plana u srijedu 11. prosinca, Europski parlament će održati prvu raspravu na tu temu s predsjednicom Komisije Ursulom von der Leyen i izvršnim potpredsjednikom za Europski zeleni plan Fransom Timmermansom koji će zatvoriti raspravu.

>>> Pročitajte još >>> Europljani podržavaju postizanje klimatske neutralnosti do 2050.

Europski zeleni plan fokusirat će se na borbu protiv klimatskih promjena i druge ciljeve u području zaštite okoliša, kao što su promet, energetika, onečišćenje, poljoprivreda, kružno gospodarstvo i biološka raznolikost.

Očekuje se da će komunikacija Komisije uključiti i vremenski plan za naredne prijedloge. Parlament je već naglasio da bi EU trebala smanjiti emisije za 55 % do 2030. godine kako bi postala klimatski neutralna do 2050. godine i da je hitno potreban ambiciozan dugoročni proračun EU-a za 2021-2027.

Rasprava u Europskom parlamentu moći će se pratiti na EP Live i EbS+.

 

 

VEZANE VIJESTI

Nove šume posađene u blizini rijeka mogle bi iskoristiti svu vodu

Sadnja novih šuma predstavlja obećavajući način za borbu protiv globalnog zatopljenja budući da stabla apsorbiraju ugljikov dioksid, glavni staklenički plin koji nastaje kao posljedica ljudskog djelovanja. No, neplanirana posljedica sadnje novih šuma mogli bi biti trajno niski protoci rijeka.

Europska komisija predstavila Europski zeleni plan

Europski zeleni plan opisuje kako će do 2050. Europa postati prvi klimatski neutralan kontinent te kako potaknuti gospodarstvo, poboljšati zdravlje i kvalitetu života, zaštititi prirodu i pritom nikoga ne zapostaviti.

Europski parlament proglasio klimatsku krizu

Europski parlament usvojio je u četvrtak rezolucije o proglašenju klimatske i ekološke krize i o COP25, istaknuvši kako bi se Europska unija na predstojećoj UN-ovoj konferenciji o klimi trebala obvezati na postizanje nulte emisije stakleničkih plinova do 2050. godine.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER