Ursula von der Leyen u srijedu predstavlja Europski zeleni plan

Europski zeleni plan fokusirat će se na borbu protiv klimatskih promjena i druge ciljeve u području zaštite okoliša

Zastupnici Europskog parlamenta će u srijedu 11. prosinca u 14 sati na izvanrednoj plenarnoj sjednici u Bruxellesu raspravljati o Europskom zelenom planu kako bi EU postao prvi klimatski neutralan kontinent.

Nakon očekivanog predstavljanja Europskog zelenog plana u srijedu 11. prosinca, Europski parlament će održati prvu raspravu na tu temu s predsjednicom Komisije Ursulom von der Leyen i izvršnim potpredsjednikom za Europski zeleni plan Fransom Timmermansom koji će zatvoriti raspravu.

>>> Pročitajte još >>> Europljani podržavaju postizanje klimatske neutralnosti do 2050.

Europski zeleni plan fokusirat će se na borbu protiv klimatskih promjena i druge ciljeve u području zaštite okoliša, kao što su promet, energetika, onečišćenje, poljoprivreda, kružno gospodarstvo i biološka raznolikost.

Očekuje se da će komunikacija Komisije uključiti i vremenski plan za naredne prijedloge. Parlament je već naglasio da bi EU trebala smanjiti emisije za 55 % do 2030. godine kako bi postala klimatski neutralna do 2050. godine i da je hitno potreban ambiciozan dugoročni proračun EU-a za 2021-2027.

Rasprava u Europskom parlamentu moći će se pratiti na EP Live i EbS+.

 

 

VEZANE VIJESTI

Budimpešta dobiva novi most u južnom dijelu grada

Često se kaže da su mostovi najljepši i najpoznatiji simboli prelijepe mađarske metropole. Ovu tvrdnju svakako bi trebao opravdati i novi most koji će se graditi u južnom dijelu grada.

Europska komisija predstavila Europski zeleni plan

Europski zeleni plan opisuje kako će do 2050. Europa postati prvi klimatski neutralan kontinent te kako potaknuti gospodarstvo, poboljšati zdravlje i kvalitetu života, zaštititi prirodu i pritom nikoga ne zapostaviti.

Europski parlament proglasio klimatsku krizu

Europski parlament usvojio je u četvrtak rezolucije o proglašenju klimatske i ekološke krize i o COP25, istaknuvši kako bi se Europska unija na predstojećoj UN-ovoj konferenciji o klimi trebala obvezati na postizanje nulte emisije stakleničkih plinova do 2050. godine.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER