Ova vodootporna parka izrađena je od recikliranih PET boca

Nizozemci znaju s plastičnim otpadom

S obzirom da je tekstilna industrija jedan je od najvećih onečišćivača okoliša, sve više modnih brendova okreće se održivoj proizvodnji odjeće uz korištenje 100-postotnih održivih tkanina. Također, ekološki osviješteni potrošači pažljivije biraju svoju odjeću te ih zanima od kojih je materijala izrađena. Međutim, kupovinom ove vodootporne parke možete smanjiti upotrebu plastike za jednokratnu upotrebu i spriječiti nastajanje plastičnog otpada jer je izrađena od recikliranih PET boca.

Vodootporna Maium Lightweight parka idealna je za svakodnevno nošenje, a osim toga je dobra za okoliš. Naime, kao i sva ostala kišna odjeća ovog nizozemskog brenda, parka je izrađena je od recikliranih PET boca. Preusmjeravanjem plastičnog otpada s odlagališta i njegovom upotrebom kao glavne sirovine za izradu odjeće potiče se smanjenje nastajanja otpada, a tvrtka Maium se k tome još za sve svoje radnike trudi osigurati sigurne i zdrave radne uvjete.

© 2019 MAIUM

No, čak i kada kupci žele podržati određene brendove zbog njihovog promicanja održive proizvodnje, odjeća i dalje treba ispuniti sva njihova očekivanja. Maium parka je lijepog dizajna, praktična je za nošenje, a osim što je vrlo lagana, lako je možete složiti i staviti u ruksak ili torbu gdje će zauzimati vrlo malo mjesta. Pogodna je za sportska događanja i slobodno vrijeme, ali u njoj možete otići i na posao.

© 2019 MAIUM

Maium Lightweight parka ima i podesive manžete kako bi je mogli nositi preko više slojeva odjeće, a može se prilagoditi i u struku. Uz to, bočni patentni zatvarači ovu parku lako pretvaraju u pončo, što je posebno zgodno tijekom vožnje bicikla. Parke za žene i muškarce su dostupne u tri boje, a cijena im je 155 eura.

© 2019 MAIUM

  • S.F. / Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

„Croatia: Full Of Plastic!“

U Hrvatskoj ćemo još pričekati na zabranu plastičnih vrećica i ostalih plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu te se nećemo svrstati uz bok država članica EU-a i ostatka svijeta koje su uvođenjem zabrane odlučile utjecati na rješavanje plastične krize.

Jeste li spremni za budućnost održivije mode?

Ubrzani razvoj modne industrije za sobom povlači brojne negativne društvene, ekonomske i okolišne utjecaje te je stoga nužan razvoj nove održive tekstilne industrije, što svakako zahtijeva novu razinu suradnje i djelovanja. Upravo će ta problematika biti tema četvrtog zasjedanja UN-ove skupštine za okoliš, gdje će se ujedno i predstaviti nova UN-ova inicijativa za održiviju modnu industriju.

H&M se zalaže za održivu modu

Nakon što je španjolski brend Zara iza kojeg stoji jedan od najbogatijih ljudi na svijetu objavio da će do 2025. godine za proizvodnju odjeće koristiti isključivo 100-postotne održive tkanine, švedski high street brend H&M (Hennes & Mauritz) je u Parizu otvorio radionicu u kojoj kupci mogu besplatno prepraviti svoju odjeću.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER