Kupnjom PADI maske pomažete u smanjenju plastike u oceanima

U ponudi je šest različitih modela za odrasle osobe i jedan za djecu od 4 do 10 godina

Profesionalno udruženje instruktora ronjenja (PADI) u suradnji s tvrtkama Rash'R i Ocean Balance pokrenulo je proizvodnju maski izrađenih od recikliranog plastičnog otpada prikupljenog u oceanima.

PADI (Professional Association of Diving Instructors) je vodeća svjetska organizacija za obuku ronilaca s više od 6.600 ronilačkih centara širom svijeta, koja je aktivno uključena u brojne lokalne i globalne aktivnosti zaštite morskih ekosustava, a već više od dva desetljeća partner je u projektu AWARE.

U ovom se projektu udružio s tvrtkama Rash'R koja proizvodi sportsku odjeću izrađenu od ekološki prihvatljivih materijala i Ocean Balance, specijaliziranom za pretvaranje recikliranog plastičnog otpada iz oceana i plastičnih boca u polimernu pređu.

  • Uz svaku kupljenu masku isporučuje se i pet PM2.5 karbonskih filtera / Fotografija: padigear.com

Ove dvoslojne ekološke maske s džepom za filter namijenjene su za višekatnu upotrebu i pranje u perilicama rublja. Njihov vanjski sloj izrađen je od 100-postotnog recikliranog poliestera iz oceanskog otpada, dok se unutarnji sastoji od recikliranog poliestera (92 %) i elastana (8 %). Uz svaku kupljenu masku isporučuje se i pet PM2.5 karbonskih filtera.

Maske se prodaju po cijenama od 20,40 do 26,75 američkih dolara, a u PADI-ju ističu da na njihovoj prodaji ne zarađuju, već se nadaju kako će na ovaj način utjecati na smanjenje plastičnog onečišćenja i istodobno povećati dostupnost maski tijekom pandemije CoVid-19. Maske se isporučuju u šest različitih modela za odrasle osobe, a u ponudi je i maska za djecu od 4 do 10 godina.

Također, u PADI-ju ističu kako je temeljem dosadašnjih narudžbi iz oceana uklonjeno i reciklirano preko 1.267 kilograma plastičnog otpada.

S.F. / Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

Ova vodootporna parka izrađena je od recikliranih PET boca

S obzirom da je tekstilna industrija jedan je od najvećih onečišćivača okoliša, sve više modnih brendova okreće se održivoj proizvodnji odjeće uz korištenje 100-postotnih održivih tkanina. Također, ekološki osviješteni potrošači pažljivije biraju svoju odjeću te ih zanima od kojih je materijala izrađena. Međutim, kupovinom ove vodootporne parke možete smanjiti upotrebu plastike za jednokratnu upotrebu i spriječiti nastajanje plastičnog otpada jer je izrađena od recikliranih PET boca.

Re_fashion podiže svijest o važnosti prikupljanja i recikliranja otpadnog tekstila i obuće

Više od 85 francuskih modnih brendova uključilo se u nacionalnu kampanju udruženja Re_fashion s ciljem podizanja svijesti o važnosti prikupljanja i recikliranja tekstilnog otpada i stare obuće. Uz odgovornije sudjelovanje svih građana u njihovom prikupljanju i razvrstavanju, čak 99,5 % stare odjeće, posteljine, raznog kućanskog tekstila i obuće može imati svoj drugi život.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER