Promatranje ptica u prostoru Velesajma

Osim knjiga, na Interliberu ručno rađene kućice i hranilice za ptice

Na 42. izdanju Međunarodnog sajma knjiga i učila Interliber koji se održava od 12. do 17. studenog na Zagrebačkom velesajmu, predstavit će se više od 380 izlagača, a među njima i udruga Biom.

Udruga Biom poziva vas u posjet u paviljonu 6, štand 21 F tijekom čitavog trajanja Interlibera, od 12.-17. studenog. Osim priručnika Ptice Hrvatske i Europe - najpotpunijeg i ilustracijama najbogatijeg priručnika o pticama, prodajni asortiman će uključivati i drvene, ručno rađene kućice i hranilice za ptice te još poneko iznenađenje. Biom će na štandu predstavljati volonteri i zaposlenici udruge koji će posjetitelje informirati o radu udruge i upućivati ih na razne načine uključivanja u zaštitu prirode kroz članstvo i volontiranje.

Osim događanja na štandu, Biomovi edukatori održat će dvije radionice naziva „Raširimo krila“ namijenjene starijim osnovnoškolcima na Galeriji paviljona 5 u sljedećim terminima:

  • Utorak, 12.11. od 18:00 – 19:00 h
  • Subota, 16.11. od 13:00 – 14:00 h

Broj mjesta za sudjelovanje na radionicama je ograničen pa je rezervacija mjesta obavezna na amra.maric@biom.hr.

  • Priručnik „Ptice Hrvatske i Europe“ na 440 stranica donosi preko 4000 ilustracija svih hrvatskih i europskih ptica. U knjizi se nalaze informacije neophodne za prepoznavanje svih vrsta ptica Hrvatske u svako doba godine te tekstovi o izgledu, veličini, staništu, rasprostranjenosti i glasanju ptica.

Promatranje ptica - hobi koji otvara srce

Čujete li ptičji pjev i znate li kad ga čujete o kojoj se ptici radi? Čuli ste za „birdwatching“, ali ne znate što je to? Možda je vrijeme da isprobate promatranje ptica, aktivnost koja privlači sve više ljudi i entuzijasta i  pruža neopisiv doživljaj. U sklopu Sajma u subotu, 16.11 s početkom u 10:30 sati u dvorišnom prostoru Velesajma udruga Biom organizira promatranje ptica za građanstvo koje će voditi ornitolog Vedran Lucić. Udruga osigurava dalekozore i nekoliko priručnika za sudionike. Okupljanje je na štandu Bioma (paviljon 6, štand 21f) od 10:15 - 10:30 h. Očekivano vrijeme trajanja promatranja ptica je 90 min, a građani se mogu pridružiti i napustiti promatranje u bilo kojem trenutku.

 

Udruga Biom jedna je od vodećih organizacija civilnog društva za zaštitu prirode u Hrvatskoj i predstavnik Hrvatske u BirdLife Internationalu, najvećoj svjetskoj mreži za zaštitu ptica i prirode. Misija udruge je očuvanje bioraznolikosti zbog dobrobiti prirode i društva. Bavi se zaštitom divljih ptica te drugih vrsta i staništa, borbom protiv krivolova i drugih opasnosti za živi svijet, okuplja zaljubljenike u prirodu, organizira volontiranja, educira djecu, mlade i odrasle, provodi istraživanja te zagovara promjene koje pozitivno utječu na živi svijet. Svojim aktivnostima nastoji popularizirati znanost i širiti svijest o važnosti individualnog doprinosa očuvanju prirode. Više na www.biom.hr.

 

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Knjiga „Ptice Hrvatske i Europe” putuje Hrvatskom

Riječ je o hrvatskom izdanju najuspješnijeg priručnika o pticama, tiskanog u više od 1,1 milijuna primjeraka i na 22 jezika, Collins Bird Guide, čiji su autori Lars Svensson, Killian Mullarney i Dan Zetterström

Ovog vikenda održava se prvo ovogodišnje promatranje ptica

Hrvatsko društvo za zaštitu ptica i prirode, Udruga Biom i Udruga Zeus pozivaju sve ljubitelje ptica i prirode da se ovog vikenda, 11. i 12. siječnja, pridruže tradicionalnom međunarodnom zimskom prebrojavanju ptica vodarica, koje se ove godine održava 54. put.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER