Provedite subotnje jutro promatrajući ptice na Savici

Zagrebačka Savica, 15. kolovoza od 8-11 sati

Subotnja jutarnja promatranja ptica u organizaciji Udruge BIOM su ponovno aktualna! Pridružite se Vedranu Luciću u otkrivanju što se u ljetnim mjesecima događa u ptičjem svijetu i to u predivnom okruženju zagrebačke Savice.

Okupljanje je u Miševečkoj ulici kod HEP toplinarstva (točna lokacija) u 8:00 sati, a predviđeno trajanje je 2-3 sata, iako se kao uvijek grupi možete pridružiti naknadno.

S obzirom na novu epidemiološku situaciju, obvezno je nošenje zaštitnih maski, a Udruga BIOM osigurat će potrebna dezinfekcijska sredstva. Također, sva korištena oprema tijekom promatranja ptica bit će dezinficirana i sigurna, a bit će osigurano i nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozora. No ipak, ako netko ima svoj dalekozor, neka ga slobodno ponese.

Promatranja ptica su besplatna i namijenjena svim građanima/kama, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događanja, stoga pratite web i Facebook stranicu Udruge Biom gdje ćete na vrijeme saznati je li promatranje eventualno otkazano.

  • Jezero Savica / Foto: Ekovjesnik

Za više informacija, javite se na info@biom.hr. Sljedeća promatranja ptica na jezeru Savica najavljena su za 22. kolovoza i 5. rujna 2020.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Odgođena 9. Splitska biciklijada

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika, odgođena je 9. Splitska biciklijada, koja se trebala održati danas od 16.00 do 18.00 sati.

Ovog vikenda održava se prvo ovogodišnje promatranje ptica

Hrvatsko društvo za zaštitu ptica i prirode, Udruga Biom i Udruga Zeus pozivaju sve ljubitelje ptica i prirode da se ovog vikenda, 11. i 12. siječnja, pridruže tradicionalnom međunarodnom zimskom prebrojavanju ptica vodarica, koje se ove godine održava 54. put.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER