„Ptice Hrvatske i Europe“ - hrvatsko izdanje najuspješnijeg priručnika o pticama

Najbogatiji i najpotpuniji priručnik o pticama

U Hrvatskom novinarskom domu promovirana je knjiga „Ptice Hrvatske i Europe“ u izdanju Udruge Biom. Riječ je o hrvatskom izdanju najuspješnijeg priručnika o pticama, tiskanog u više od 1,1 milijuna primjeraka i na 22 jezika, Collins Bird Guide, čiji su autori Lars Svensson, Killian Mullarney i Dan Zetterström.

Hrvatsko izdanje tzv. Collinsa - najbogatijeg i najpotpunijeg priručnika o pticama, predstavili su dr.sc. Aljoša Duplić iz Hrvatske agencije za okoliš i prirodu,  stručna recezentica dr.sc. Jelena Kralj (HAZU) i urednici Vedran Lucić (Biom) i Miloš Martinović (HAZU).

 

„Zaštita ptica i očuvanje prirode naš su životni poziv i sretni smo što izdavanjem priručnika „Ptice Hrvatske i Europe“ možemo podijeliti ljubav prema čarobnom svijetu ptica sa širom javnošću“, izjavio je između ostalog Vedran Lucić.

Knjiga je namijenjena kako vrsnim ornitolozima, tako i početnicima, zaljubljenicima u ptice i prirodu, učenicima, profesorima i svima koji bi željeli saznati više o čarobnom svijetu ptica koji nas okružuje.

Priručnik „Ptice Hrvatske i Europe“ na 440 stranica donosi preko 4000 ilustracija svih hrvatskih i europskih ptica. U knjizi se nalaze informacije neophodne za prepoznavanje svih vrsta ptica Hrvatske u svako doba godine te tekstovi o izgledu, veličini, staništu, rasprostranjenosti i glasanju ptica.

Onima koji se prvi put susreću s promatranjem ptica mnogo je lakše ako viđeno mogu usporediti sa slikom odmah nakon što je ptica uočena. Zahvaljujući tomu što nije previše velika, ova knjiga je vrlo praktična i korisna je pratnja na terenu, izletima, putovanjima, a može biti i odlično pomoćno sredstvo u nastavi. No, opsežnost i stručnost nisu njezine jedine odlike. Autori su u opise unijeli životne priče, detalje i usporedbe koje knjizi daju ljudskost i pristupačnost te ćete tako samo u ovom priručniku moći saznati da jedna ptica ulijeće na hranilicu u stilu Ramba, dok glasanje jedne druge zvuči kao da govori „kupuj kruh“.

Promocija knjige za širu javnost održat će se u nedjelju 18. studenog 2018. u 11:00 na Interliberu, a više informacija o knjizi možete pronaći na ptice.biom.hr.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Knjiga „Ptice Hrvatske i Europe” putuje Hrvatskom

Riječ je o hrvatskom izdanju najuspješnijeg priručnika o pticama, tiskanog u više od 1,1 milijuna primjeraka i na 22 jezika, Collins Bird Guide, čiji su autori Lars Svensson, Killian Mullarney i Dan Zetterström

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER