Uz obilježavanje 120 godina riječkog Autotroleja predstavljeno 13 novih autobusa

Nabavka novih autobusa za Komunalno društvo Autotrolej d.o.o.

Danas je na riječkom Korzu održana svečanost kojom je obilježeno 120 godina postojanja Komunalnog društva Autotrolej, a predstavljeno je i drugih 13 od 22 novonabavljena autobusa.

Svečanosti su prisustvovali Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke, Alberto Kontuš, direktor Komunalnog društva Autotrolej, Mario Fabek, direktor društva Auto Hrvatska - Prodajno servisni centri d.o.o. i oran Brozović pomoćnik direktora tvrtke Autobus d.o.o. iz Zagreba.

Po završetku svečanosti, organiziran je obilazak 13 novih autobusa koji su za tu priliku bili parkirani na riječkom Korzu, uz razgledavanje gradskog izloga koji je uređen povodom 120 godina Komunalnog društva Autotrolej.

Riječ je o drugih trinaest od ukupno 22 autobusa koji su nabavljeni u  sklopu EU projekta „Nabavka novih autobusa za Komunalno društvo Autotrolej d.o.o.“.

U sklopu projekta „Nabavka novih autobusa za Komunalno društvo  Autotrolej d.o.o.“ iz Kohezijskog fonda EU, osigurano je 38 milijuna kuna bespovratnih sredstava za nabavku 22 nova dizel autobusa koji zadovoljavaju stroge standarde EURO 6 norme ispušnih plinova.

Projekt je financiran u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 48.504.687,50 kn, od toga bespovratna sredstva 38.000.000,00 kn što čini čak 98,15% ukupno prihvatljivih troškova. Preostala sredstva potrebna za kupnju autobusa osigurat će Republika Hrvatska (oko 9 milijuna kuna) i Autotrolej (713,750,00 kuna).  

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

„Grad koji pedalira je zdravi grad!“

Tako tvrdi francuski ekonomist i urbanist Frédéric Héran koji zagovara prijelaz na ekološki prihvatljive vrste prijevoza u gradovima. Unatoč pokušajima osporavanja provedbe planova održive mobilnosti, pa tako i što veće zastupljenosti bicikla, Héran vjeruje kako je u Parizu i drugim europskim gradovima već dovoljno razvijena svijest o nužnosti prelaska na „zelenu“ mobilnost.

Predstavljeno prvih 9 od 22 nova autobusa riječkog Autotroleja

Na riječkom Korzu danas je predstavljeno prvih devet od ukupno 22 nova autobusa Autotroleja, vrijednih ukupno 48,5 milijuna kuna te sufinanciranih sredstvima europskih fondova i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Od rujna „gradskim“ vlakom od Šapjana do Fužina

Promotivnom vožnjom vlaka na relaciji Rijeka-Jurdani-Rijeka, jučer je najavljeno uvođenje integriranog sustava prijevoza putnika koji će u primjeni biti već od rujna ove godine, a putnici će s istom kartom moći koristiti usluge riječkog Autotroleja i HŽ-a na širem riječkom području, javlja Novi list. 

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER