Predstavljanje prvih 9 od 22 nova autobusa riječkog Autotroleja

Za nabavku 22 nova autobusa osigurano je 38 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Sutra će se na riječkom Korzu ispred zgrade Grada Rijeke održati predstavljanje devet novih autobusa Autotroleja nabavljenih u sklopu EU projekta „No regret“.

Predstavljanje novih autobusa će se održati u nazočnosti Alberta Kontuša, direktora Komunalnog društva Autotrolej, Bogdana Tihave, glavnog izvršnog direktora Auto Hrvatske te Vojka Obersnela, gradonačelnika Rijeke i Olega Butkovića, ministra mora, prometa i infrastrukture.

Riječ je o prvih devet dizel vozila od ukupno 22 autobusa koja su nabavljena u sklopu EU projekta „No regret“ koji se financira u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020.“, a za čiju je nabavku osigurano 38 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Sva vozila zadovoljavaju stroge standarde EURO 6 norme ispušnih plinova. Ukupna vrijednost projekta iznosi 48.504.687,50 kn, od toga bespovratna sredstva 38.000.000,00 kn što čini čak 98,15 % ukupno prihvatljivih troškova. Preostala sredstva potrebna za kupnju autobusa osigurat će Republika Hrvatska (oko 9 milijuna kuna) i Autotrolej (713,750,00 kuna).

Cilj projekta je osigurati održivu i kvalitetnu uslugu prijevoza građankama i građanima Rijeke nabavom 22 nova autobusa. Novi autobusi će pružiti veću udobnost putnicima budući da imaju pretežno sjedeća mjesta te su konstrukcijski namijenjeni za duža putovanja. Projekt predstavlja modernizaciju postojećeg voznog parka riječkog Autotroleja, a sve u cilju osiguravanja većeg standarda kvalitete za putnike, unaprjeđenja kapaciteta kroz povećanje brzine putovanja i smanjenje operativnih troškova, unaprjeđenja pouzdanosti i sigurnosti prometa, smanjenja emisije štetnih plinova i zagađenja zraka te povećanja broja putnika u javnog prijevozu u odnosu na osobna vozila te prilagođavanje EU standardima.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Predstavljeno prvih 9 od 22 nova autobusa riječkog Autotroleja

Na riječkom Korzu danas je predstavljeno prvih devet od ukupno 22 nova autobusa Autotroleja, vrijednih ukupno 48,5 milijuna kuna te sufinanciranih sredstvima europskih fondova i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Od rujna „gradskim“ vlakom od Šapjana do Fužina

Promotivnom vožnjom vlaka na relaciji Rijeka-Jurdani-Rijeka, jučer je najavljeno uvođenje integriranog sustava prijevoza putnika koji će u primjeni biti već od rujna ove godine, a putnici će s istom kartom moći koristiti usluge riječkog Autotroleja i HŽ-a na širem riječkom području, javlja Novi list. 

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER