Obilježite natjecanjem važne datume za životinje

Prijatelji životinja najavljuju

Prijatelji životinja su povodom Svjetskog dana vegetarijanstva pripremili natjecanje u pripremi veganskih slanih i slatkih jela, a na Svjetski dan vegetarijanstva planiraju i degustaciju na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića.

Prijatelji životinja su povodom Svjetskog dana vegetarijanstva (1. listopada) pripremili natjecanje u pripremi veganskih slanih i slatkih jela u kojem svi mogu jednostavno sudjelovati slanjem recepta i fotografije napravljenog jela do 2. listopada 2019. na e-mail adresu pz@prijatelji-zivotinja.hr.

Dana 2. listopada obilježava se i Svjetski dan životinja s farma pa će se stoga izabrati najbolje slatko i slano jelo, a Prijatelji živoinja sudionike natjecanja koji su ih napravili vode na cjelodnevno druženje sa spašenim životinjama u utočištu „Plavi križ”. U utočištu će ih dočekati veseli štićenici, a pripremat će se roštilj na kojem će se peći isključivo gljive, seitan, tofu i povrće, kao i popularni Beyond burgeri.

Na sam Svjetski dan vegetarijanstva Prijatelji životinja planiraju i degustaciju na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića, a svi zainteresirani mogu se javiti za pomaganje u spremanju veganske hrane ili postavljanju štanda.

Pogledajte priloženi petominutni film „60 milijardi života”.

  • Prijatelji životinja / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Vege piknik na Bundeku

Svjetski dan zaštite životinja obilježit će se u organizaciji Grada Zagreba dana 6. listopada na Bundeku, gdje će biti postavljeni štandovi udruga za zaštitu životinja, a na Vege pikniku će svi zainteresirani moći isprobati veganske obroke.

Drukčiji Uskrs - bez zdrobljenih pilića, milijuna jaja i kupovine kunića

Znate li da zbog jaja koje ćete kupiti za uskrsne blagdane kokoši pate nagurane u kavezima i da pilići nikada ne vide svoju majku, dok muške piliće melju žive? Prijatelji životinja pozivaju vas da pokažete malo suosjećanja i da umjesto kokošjih jaja za bojanje izaberete drvena, a umjesto kupnje kunića ili pilića kao zabave za djecu udomite napuštenog psa ili mačku. Uskrsne blagdane možete proslaviti uživajući i u ukusnim veganskim jelima!

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER