Čitajmo zajedno ispod krošanja stabala

Za sve riječke knjigoljupce

Radionica će se održati u sjenici OŠ Podmurvice na prvi dan jeseni, u ponedjeljak 23. rujna u 11.30 sati.

Sjenica u kojoj će se okupljati knjigoljupci u „Čitanju pod krošnjama stabala“, spremna je za nove goste i nalazi se na vanjskom prostoru riječke OŠ Podmurvice koji pripada Parku Mlaka pa su dobrodošli svi građani Rijeke - i mali i veliki.

Učenici 3.a razreda koji su ujedno i mali knjižničari će djeci iz Dječjeg vrtića Mlaka čitati slikovnicu Noćni pjev, Ari Berka i Lorena Longa - priču o malom šišmišu koji se odvažio na svoj prvi samostalan let. Interpretacijom će učenici skrenuti pozornost da se šišmiša ne treba bojati i da su oni zaštićena vrsta. Aktivnost će voditi knjižničarka Alida Devčić Crnić i učiteljica razredne nastave Zorica Rendić.

Radionica će se održati u organizaciji Književnog društva Rijeka i Grupe građana Mlaka sastavljenih od djelatnika OŠ Podmurvice, a u sklopu projekta „Čitajmo zajedno ispod krošanja stabala“.

Programi Civilne inicijative su namijenjeni projektima udruga i neformalnih inicijativa građanki i građana Rijeke koji kroz društveno-kulturne i ekološke aktivnosti žele učiniti svoju zajednicu i grad boljim mjestom za život.

RiHub / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

U Rijeci se održava okrugli stol o socijalnoj nejednakosti među djecom

Povodom Svjetskog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti te postavljanja foto-izložbe na riječkom Korzu o socijalnoj isključenosti djece, riječka udruga Centar za kulturu dijaloga je u četvrtak u Rijeci ukazala na poraznu sliku socijalne nejednakosti među djecom i pogubni utjecaj siromaštva djece.

Rijeka: Radionica o gradnji vertikalnih vrtova

Gradnjom vertikalnih gredica može se povećati efektivna površina malih vrtova, ozeleniti neugledne zidove dvorišta i stambenih objekata, imati svježu biljnu hranu nadohvat ruke, smanjiti temperatura mikroprostora, kao i iskoristiti neupotrebljene palete.

Parkovi KBC-a Rijeka oživjeli radom osoba s invaliditetom

KBC Rijeka se o svojim pacijentima ne brine samo pružanjem medicinske skrbi, već kvalitetu njihovog liječenja nastoji povećati i uređenjem zelenih površina, javlja riječki portal Moja Rijeka. Socijalna osjetljivost KBC-a Rijeka ogleda se i u tome što na uređenju zelenih površina uglavnom rade osobe s invaliditetom, koje su na ovaj način dobile priliku za zaposlenje, ali i ono puno važnije – povećanje kvalitete vlastitog života!

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER