Čitajmo zajedno ispod krošanja stabala

Za sve riječke knjigoljupce

Radionica će se održati u sjenici OŠ Podmurvice na prvi dan jeseni, u ponedjeljak 23. rujna u 11.30 sati.

Sjenica u kojoj će se okupljati knjigoljupci u „Čitanju pod krošnjama stabala“, spremna je za nove goste i nalazi se na vanjskom prostoru riječke OŠ Podmurvice koji pripada Parku Mlaka pa su dobrodošli svi građani Rijeke - i mali i veliki.

Učenici 3.a razreda koji su ujedno i mali knjižničari će djeci iz Dječjeg vrtića Mlaka čitati slikovnicu Noćni pjev, Ari Berka i Lorena Longa - priču o malom šišmišu koji se odvažio na svoj prvi samostalan let. Interpretacijom će učenici skrenuti pozornost da se šišmiša ne treba bojati i da su oni zaštićena vrsta. Aktivnost će voditi knjižničarka Alida Devčić Crnić i učiteljica razredne nastave Zorica Rendić.

Radionica će se održati u organizaciji Književnog društva Rijeka i Grupe građana Mlaka sastavljenih od djelatnika OŠ Podmurvice, a u sklopu projekta „Čitajmo zajedno ispod krošanja stabala“.

Programi Civilne inicijative su namijenjeni projektima udruga i neformalnih inicijativa građanki i građana Rijeke koji kroz društveno-kulturne i ekološke aktivnosti žele učiniti svoju zajednicu i grad boljim mjestom za život.

RiHub / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Rješenja su na otocima

U Hrvatskoj će se u zajedničkoj organizaciji udruge malih i održivih otoka SMILO i udruge Pokret otoka održati stručna panel rasprava i to u četvrtak, 4. lipnja 2020. s početkom u 10 sati i u trajanju od 2 sata. Događaj će se organizirati putem platforme GoToWebinar.

Rijeka: Radionica o gradnji vertikalnih vrtova

Gradnjom vertikalnih gredica može se povećati efektivna površina malih vrtova, ozeleniti neugledne zidove dvorišta i stambenih objekata, imati svježu biljnu hranu nadohvat ruke, smanjiti temperatura mikroprostora, kao i iskoristiti neupotrebljene palete.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER