Čitajmo zajedno ispod krošanja stabala

Za sve riječke knjigoljupce

Radionica će se održati u sjenici OŠ Podmurvice na prvi dan jeseni, u ponedjeljak 23. rujna u 11.30 sati.

Sjenica u kojoj će se okupljati knjigoljupci u „Čitanju pod krošnjama stabala“, spremna je za nove goste i nalazi se na vanjskom prostoru riječke OŠ Podmurvice koji pripada Parku Mlaka pa su dobrodošli svi građani Rijeke - i mali i veliki.

Učenici 3.a razreda koji su ujedno i mali knjižničari će djeci iz Dječjeg vrtića Mlaka čitati slikovnicu Noćni pjev, Ari Berka i Lorena Longa - priču o malom šišmišu koji se odvažio na svoj prvi samostalan let. Interpretacijom će učenici skrenuti pozornost da se šišmiša ne treba bojati i da su oni zaštićena vrsta. Aktivnost će voditi knjižničarka Alida Devčić Crnić i učiteljica razredne nastave Zorica Rendić.

Radionica će se održati u organizaciji Književnog društva Rijeka i Grupe građana Mlaka sastavljenih od djelatnika OŠ Podmurvice, a u sklopu projekta „Čitajmo zajedno ispod krošanja stabala“.

Programi Civilne inicijative su namijenjeni projektima udruga i neformalnih inicijativa građanki i građana Rijeke koji kroz društveno-kulturne i ekološke aktivnosti žele učiniti svoju zajednicu i grad boljim mjestom za život.

RiHub / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Kada će Zagreb dobiti novi javni park u Jurkovićevoj ulici?

Prvog dana ljeta Zagrepčanke i Zagrepčani imali su priliku doznati mnoštvo zanimljivih informacija o parkovnoj tradiciji svog grada, ali i o mogućnostima uređenja novih parkova i zelenih površina koji nam trebaju pružiti hlad i spas od ljetnih vrućina te sve izraženijih klimatskih promjena.

Poziv na podršku inicijativi „Svi za RiHub“

Proglašenje Rijeke Europskom prijestolnicom kulture trebalo je gradu na Rječini donijeti brojne pozitivne promjene, a nakon otvorenja RiHuba građani i građanke Rijeke osjetili su veliki val podrške u širenju dobrih ideja koje su mijenjale grad. RiHub je bio gradski, dnevni i društveni boravak u kojem se rađaju pozitivne promjene i množe dobre ideje, pravi rasadnik kreativnog grada.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER