Rijeka: Radionica o gradnji vertikalnih vrtova

17. i 18. rujna od 10:30 do 14 sati na terasi Osnovne waldorfske škole

Gradnjom vertikalnih gredica može se povećati efektivna površina malih vrtova, ozeleniti neugledne zidove dvorišta i stambenih objekata, imati svježu biljnu hranu nadohvat ruke, smanjiti temperatura mikroprostora, kao i iskoristiti neupotrebljene palete.

Sudionici ove riječke radionice moći će usvojiti osnovna znanja gradnje vertikalnih vrtova. Radionica se provodi u sklopu projekta Zeleni gradski otoci uz potporu sudioničkog programa Zeleni val koji provodi RiHub u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Cilj programa Zeleni val je aktivno uključivanje građana u ozelenjavanje gradskih veduta, poboljšanje mikroklime, održivosti i bioraznolikosti te razvoj ekološke svijesti, kroz edukativne programe i akcije u javnom gradskom prostoru.

Voditeljice radionice su Ivana Keller i Marinka Špodnjak. Radionica se održava u organizaciji Društva prijatelja waldorfske pedagogije 17. i 18. rujna u vremenu od 10:30 do 14 sati na terasi Osnovne waldorfske škole (Zametska ul. 6, Rijeka). Sudjelovanje je besplatno, a sudionicima se preporučuje  ponijeti odjeću za rad i rukavice.

Više informacija potražite na ovoj poveznici.

  • Ekovjesnik
     

VEZANE VIJESTI

Vlasnici kuća u Italiji sada mogu besplatno instalirati fotonaponske sustave

Talijanska vlada je povećala potpore za energetsku obnovu zgrada i projekte nadogradnje obnovljivih izvora energije, uključujući fotonaponske sustave i sustave za pohranu energije za koje će se umjesto dosadašnjih 50 od sada financirati 110 posto troškova! To je tek dio nove uredbe talijanske vlade koja je prošlog tjedna izglasala paket mjera za oživljavanje gospodarstva kao odgovor na krizu COVID-19.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER