Ovaj stroj za kavu ne proizvodi otpad, a pokreće ga ljudska snaga

Uživanje u kavi moguće je i bez stvaranja otpada

Aparati za kavu su već odavno neizostavni u kućanstvima. Neki su i pravi statusni simbol, no osim što znaju biti i jako skupi ne zaboravimo da troše električnu energiju i još gore – njihove kapsule za kavu vrlo su štetne za okoliš! Srećom, na tržištu se pojavljuju sve povoljniji strojevi, a ljubav prema ovom omiljenom napitku bez kojeg mnogi ne mogu započeti dan, a kamoli učinkovito obavljati radne zadatke, može se spojiti i s ljubavlju prema prirodi i očuvanom okolišu!

ROK EspressoGC Coffee Maker je savršen za ljubitelje kave i prirode – ovaj stroj za kavu ne proizvodi otpad i ne troši električnu energiju, potrebna mu je samo mješavina pržene, fino mljevene kave i malo vaše snage.

Stroj ima pomalo retro izgled i podsjeća na kuhinjski pribor kakav su imale naše bake. Izrađen je od čvrstog čelika, no dovoljno je malih dimenzija da ga možete ponijeti sa sobom na posao ili putovanje, a opremljen je svime što je potrebno za izradu vašeg omiljenog napitka. Proizvođač ovog stroja za kavu ima i izvrstan YouTube kanal na kojem je dostupno više video materijala s uputama za korištenje te korisnim savjetima i trikovima kako napraviti najbolji espresso, a stroj se isporučuje u limenoj kutiji s pripadajućom mjernom žlicom, dvostrukim nosačem koji se može odvojiti i mlaznicom za mlijeko od nehrđajućeg čelika.

  • ROK EspressoGC stroj za kavu / Izvor: Facebook / ROK Coffee

Ideja za izradu ovog stroja za kavu nastala je sasvim slučajno još prije dvadesetak godina. Patrick Hunt, današnji kreativni direktor tvrtke ROK i veliki ljubitelj kave, htio je dizajnirati ručni stroj za kavu, a njegovu ideju oduševljeno su prihvatili poslovni suradnici čime je započela jedna prava priča o uspjehu.

Novi se proizvod tijekom godina usavršavao, a 2013. godine je izložen na londonskom sajmu kave na kojem je nagrađen kao najbolji proizvod prema izboru posjetitelja. Važno je naglasiti kako je stroj izrađen od trajnih i održivih materijala jer je proizvođaču osim pripreme savršene kave bilo bitno na tržištu ponuditi proizvod čijim će se korištenjem omogućiti uživanje u kavi bez stvaranja otpada.

  • Stroj ima pomalo retro izgled i podsjeća na kuhinjski pribor kakav su imale naše bake / Foto: ROK Coffee

Nakon nekoliko godina usavršavanja, proučavanja i pažljivog izbora najboljih materijala, na tržištu se konačno pojavio i najnoviji ROK EspressoGC Coffee Maker stroj za kavu koji svojom opremom vlasnicima ranijih modela ROK ili Presso strojeva za kavu omogućuje nadogradnju.

Stroj se lako koristi i održava, a zahvaljujući malim dimenzijama može stati i na najmanji stol svake kuhinje ili uredskog prostora. Cijena im se kreće od 160 do 180 eura, a moguće je kupiti i dodatne dijelove opreme te zamjenske komplete pa ovaj stroj možete koristiti dugi niz godina.

S.F. / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Novi lonci inspirirani su origamijem i štite biljke od isušivanja

Iako se približavamo početku jeseni, već sada možemo početi razmišljati o tome kako ćemo sljedećeg ljeta zalijevati naše sobno bilje i tako ga spasiti od isušivanja. Duže izbivanje tijekom ljetovanja većini našeg sobnog bilja garantira sigurno propadanje, a kako se to više ne bi događalo mladi škotski dizajneri i ljubitelji bilja izradili su inovativnu posudu za biljke koja ih sama „zalijeva“.

„Manji“ zdravstveni, a još veći okolišni rizik?

Od svoje pojave, e-cigarete su predmet javnozdravstvene rasprave i spora među zagovornicima kontrole duhana. No, osim još nejasnog zdravstvenog utjecaja, one imaju značajan utjecaj na okoliš prilikom njihovog bacanja. Naime, zbog nastajanja elektroničkog i opasnog otpada, pravilan način njihovog odlaganja i zbrinjavanja još nije zakonski definiran.

Nove Reebok tenisice od pamuka i kukuruza

Svjetski poznati proizvođač sportske opreme Reebok proizveo je biorazgradive tenisice na bazi biljnih materijala poput pamuka i kukuruza. Inovacija je uspješno plasirana na tržište, a prva isporuka već je rasprodana.   

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER