Ovaj stroj za kavu ne proizvodi otpad, a pokreće ga ljudska snaga

Uživanje u kavi moguće je i bez stvaranja otpada

Aparati za kavu su već odavno neizostavni u kućanstvima. Neki su i pravi statusni simbol, no osim što znaju biti i jako skupi ne zaboravimo da troše električnu energiju i još gore – njihove kapsule za kavu vrlo su štetne za okoliš! Srećom, na tržištu se pojavljuju sve povoljniji strojevi, a ljubav prema ovom omiljenom napitku bez kojeg mnogi ne mogu započeti dan, a kamoli učinkovito obavljati radne zadatke, može se spojiti i s ljubavlju prema prirodi i očuvanom okolišu!

ROK EspressoGC Coffee Maker je savršen za ljubitelje kave i prirode – ovaj stroj za kavu ne proizvodi otpad i ne troši električnu energiju, potrebna mu je samo mješavina pržene, fino mljevene kave i malo vaše snage.

Stroj ima pomalo retro izgled i podsjeća na kuhinjski pribor kakav su imale naše bake. Izrađen je od čvrstog čelika, no dovoljno je malih dimenzija da ga možete ponijeti sa sobom na posao ili putovanje, a opremljen je svime što je potrebno za izradu vašeg omiljenog napitka. Proizvođač ovog stroja za kavu ima i izvrstan YouTube kanal na kojem je dostupno više video materijala s uputama za korištenje te korisnim savjetima i trikovima kako napraviti najbolji espresso, a stroj se isporučuje u limenoj kutiji s pripadajućom mjernom žlicom, dvostrukim nosačem koji se može odvojiti i mlaznicom za mlijeko od nehrđajućeg čelika.

Ideja za izradu ovog stroja za kavu nastala je sasvim slučajno još prije dvadesetak godina. Patrick Hunt, današnji kreativni direktor tvrtke ROK i veliki ljubitelj kave, htio je dizajnirati ručni stroj za kavu, a njegovu ideju oduševljeno su prihvatili poslovni suradnici čime je započela jedna prava priča o uspjehu.

Novi se proizvod tijekom godina usavršavao, a 2013. godine je izložen na londonskom sajmu kave na kojem je nagrađen kao najbolji proizvod prema izboru posjetitelja. Važno je naglasiti kako je stroj izrađen od trajnih i održivih materijala jer je proizvođaču osim pripreme savršene kave bilo bitno na tržištu ponuditi proizvod čijim će se korištenjem omogućiti uživanje u kavi bez stvaranja otpada.

  • Stroj ima pomalo retro izgled i podsjeća na kuhinjski pribor kakav su imale naše bake / Foto: ROK Coffee

Nakon nekoliko godina usavršavanja, proučavanja i pažljivog izbora najboljih materijala, na tržištu se konačno pojavio i najnoviji ROK EspressoGC Coffee Maker stroj za kavu koji svojom opremom vlasnicima ranijih modela ROK ili Presso strojeva za kavu omogućuje nadogradnju.

Stroj se lako koristi i održava, a zahvaljujući malim dimenzijama može stati i na najmanji stol svake kuhinje ili uredskog prostora. Cijena im se kreće od 160 do 180 eura, a moguće je kupiti i dodatne dijelove opreme te zamjenske komplete pa ovaj stroj možete koristiti dugi niz godina.

S.F. / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Savitljivi beton koji se proizvodi bez cementa manje šteti okolišu

Beton je najšire korišteni građevinski materijal u svijetu zahvaljujući svojoj nevjerojatnoj čvrstoći, ali nije izrazito izdržljiv pri savijanju. Istraživači sa Sveučilišta Swinburne razvili su novu vrstu betona koji ne samo da se može bolje savijati, već njegova proizvodnja ne zahtijeva cement čime se bitno smanjuje utjecaj procesa na okoliš.

„Manji“ zdravstveni, a još veći okolišni rizik?

Od svoje pojave, e-cigarete su predmet javnozdravstvene rasprave i spora među zagovornicima kontrole duhana. No, osim još nejasnog zdravstvenog utjecaja, one imaju značajan utjecaj na okoliš prilikom njihovog bacanja. Naime, zbog nastajanja elektroničkog i opasnog otpada, pravilan način njihovog odlaganja i zbrinjavanja još nije zakonski definiran.

Nove Reebok tenisice od pamuka i kukuruza

Svjetski poznati proizvođač sportske opreme Reebok proizveo je biorazgradive tenisice na bazi biljnih materijala poput pamuka i kukuruza. Inovacija je uspješno plasirana na tržište, a prva isporuka već je rasprodana.   

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER