Vratimo livade leptirima!

Sudjelovanje na kampovima i hrana besplatni za sve volontere!

Ako želite provesti ljeto kampirajući uz logorsku vatru u Parku prirode Učka, pomoći očuvanju bioraznolikosti ovog područja i upoznati ljude koji dijele vaše vrijednosti, Udruga BIOM vas poziva da im se pridružite na kampovima!

KampVratimo livade leptirimaje u tijeku do 31.7.2019. i provodi se kako bi se vrijedni travnjaci očuvali i restaurirali za mnogobrojne vrste leptira, ptica i guštera. Brdovita područja Parka Prirode Učka koja su nekad bila puna života napuštanjem tradicionalnog stočarstva zarastaju i prelaze u šikare i šume. Udruga BIOM stoga okuplja zaljubljenike u prirodu kako bi zajedno sjekli grmlje, kuhali, spavali u šatorima i upoznavali prirodu.

Više informacija možete pronaći na stranicama Udruge BIOM i Facebook stranici. Ako se želite pridružiti, popunite prijavnicu, a za sva dodatnih pitanja možete se javiti na tena.milicevic@biom.hr.

Također, na istoj lokaciji u blizini lokve Rovozna u PP Učka od 18.8. do 4.10.2019. održava se i ornitološki kamp o kojem više informacija možete pronaći ovdje, a kako je to izgledalo prošle godine pogledajte u priloženom videu koji su snimili članovi Udruge BIOM i volonteri iz studija Ledora.

Sudjelovanje na kampovima i hrana besplatni su za sve volontere! Kampovi su dio projekta Učka 360° i odvijaju se u suradnji s udrugom Bioteka.

Udruga BIOM / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Urbana priroda doprinosi kvaliteti života u gradovima

Dana 23. ožujka 2019. na pariškom Trgu Bastilje simbolično je posađeno 15-tisućito stablo u mandatu aktualne pariške gradonačelnice Anne Hidalgo! Do 2020. godine planira se sadnja još dodatnih 5.000 stabala, čime će Hidalgo ispuniti svoje predizborno obećanje. Za naše prilike prilično neuobičajeno poštovanje birača, zar ne?

Ornitološki kamp Učka 2018

Udruga BIOM najavljuje održavanje tradicionalnog ornitološkog kampa na Učki koji i ove godine organizira u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Učka.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER