Vratimo livade leptirima!

Sudjelovanje na kampovima i hrana besplatni za sve volontere!

Ako želite provesti ljeto kampirajući uz logorsku vatru u Parku prirode Učka, pomoći očuvanju bioraznolikosti ovog područja i upoznati ljude koji dijele vaše vrijednosti, Udruga BIOM vas poziva da im se pridružite na kampovima!

KampVratimo livade leptirimaje u tijeku do 31.7.2019. i provodi se kako bi se vrijedni travnjaci očuvali i restaurirali za mnogobrojne vrste leptira, ptica i guštera. Brdovita područja Parka Prirode Učka koja su nekad bila puna života napuštanjem tradicionalnog stočarstva zarastaju i prelaze u šikare i šume. Udruga BIOM stoga okuplja zaljubljenike u prirodu kako bi zajedno sjekli grmlje, kuhali, spavali u šatorima i upoznavali prirodu.

Više informacija možete pronaći na stranicama Udruge BIOM i Facebook stranici. Ako se želite pridružiti, popunite prijavnicu, a za sva dodatnih pitanja možete se javiti na tena.milicevic@biom.hr.

Također, na istoj lokaciji u blizini lokve Rovozna u PP Učka od 18.8. do 4.10.2019. održava se i ornitološki kamp o kojem više informacija možete pronaći ovdje, a kako je to izgledalo prošle godine pogledajte u priloženom videu koji su snimili članovi Udruge BIOM i volonteri iz studija Ledora.

Sudjelovanje na kampovima i hrana besplatni su za sve volontere! Kampovi su dio projekta Učka 360° i odvijaju se u suradnji s udrugom Bioteka.

Udruga BIOM / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Promatranje ptica u Maksimiru

S popuštanjem epidemioloških mjera Udruga Biom ponovno organizira redovita promatranja ptica vikendom. Prvo je već u subotu, 6. lipnja, u Maksimiru i počinje u 8 sati - sat vremena ranije nego inače, iako se grupi možete i naknadno pridružiti.

Ornitološki kamp Učka 2018

Udruga BIOM najavljuje održavanje tradicionalnog ornitološkog kampa na Učki koji i ove godine organizira u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Učka.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER