Vratimo livade leptirima!

Sudjelovanje na kampovima i hrana besplatni za sve volontere!

Ako želite provesti ljeto kampirajući uz logorsku vatru u Parku prirode Učka, pomoći očuvanju bioraznolikosti ovog područja i upoznati ljude koji dijele vaše vrijednosti, Udruga BIOM vas poziva da im se pridružite na kampovima!

KampVratimo livade leptirimaje u tijeku do 31.7.2019. i provodi se kako bi se vrijedni travnjaci očuvali i restaurirali za mnogobrojne vrste leptira, ptica i guštera. Brdovita područja Parka Prirode Učka koja su nekad bila puna života napuštanjem tradicionalnog stočarstva zarastaju i prelaze u šikare i šume. Udruga BIOM stoga okuplja zaljubljenike u prirodu kako bi zajedno sjekli grmlje, kuhali, spavali u šatorima i upoznavali prirodu.

Više informacija možete pronaći na stranicama Udruge BIOM i Facebook stranici. Ako se želite pridružiti, popunite prijavnicu, a za sva dodatnih pitanja možete se javiti na tena.milicevic@biom.hr.

Također, na istoj lokaciji u blizini lokve Rovozna u PP Učka od 18.8. do 4.10.2019. održava se i ornitološki kamp o kojem više informacija možete pronaći ovdje, a kako je to izgledalo prošle godine pogledajte u priloženom videu koji su snimili članovi Udruge BIOM i volonteri iz studija Ledora.

Sudjelovanje na kampovima i hrana besplatni su za sve volontere! Kampovi su dio projekta Učka 360° i odvijaju se u suradnji s udrugom Bioteka.

Udruga BIOM / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Zašto su u dva zadarska parka namjerno ostavljene nepokošene površine?

Javna ustanova Natura Jadera i komunalna tvrtka Nasadi d.o.o. Zadar provode aktivnost „Neka parkovi zazuje“ s ciljem podizanja svijesti o važnosti oprašivača. U Perivoju Vladimira Nazora i Perivoju Vrulje namjerno su ostavljene manje nepokošene površine čime je osigurana cvatnja divljeg cvijeća potrebnog za prehranu raznolikih „zujalica“, vrijednih oprašivača.

Ornitološki kamp Učka 2018

Udruga BIOM najavljuje održavanje tradicionalnog ornitološkog kampa na Učki koji i ove godine organizira u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Učka.

Objavljeni rezultati akcije zimskog prebrojavanja ptica vodarica

Zimsko prebrojavanje ptica vodarica (International Waterbird Census – IWC) tradicionalna je međunarodna akcija u kojoj građani sudjeluju volonterski i kojom se već dugi niz godina skupljaju vrijedni podaci o stanju ptičjih populacija.

Pridružite se zimskom prebrojavanju ptica vodarica!

Hrvatsko društvo za zaštitu ptica i prirode te udruge Biom, Zeus i Geonatura pozivaju sve ljubitelje ptica i prirode da se pridruže tradicionalnom međunarodnom zimskom prebrojavanju ptica vodarica (IWC), koje će se na cijelom nizu lokacija u Hrvatskoj održati u subotu i nedjelju 13. i 14. siječnja 2024.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER