Ornitološki kamp Učka 2018

Razdoblje otvoreno za volontere i posjetitelje: 18.8. – 4.10.2018.

Udruga BIOM najavljuje održavanje tradicionalnog ornitološkog kampa na Učki koji i ove godine organizira u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Učka.

Na početku jesenske selidbe ptica, lokva Rovozna izuzetno je posjećeno mjesto, a osim raznih vrsta ptica tamo će pedesetak dana boraviti prstenovači i volonteri Udruge. Svi zainteresirani imat će priliku provesti vrijeme u prirodi, steći nova znanja o pticama i njihovim staništima, ali i o ostalim biljnim i životinjskim vrstama.

Jedini uvjet sudjelovanja je da poštujete druge te pravila ponašanja na kampu i u radu s divljim životinjama. Da je riječ o nezaboravnom iskustvu najbolje potvrđuje činjenica da se dio volontera, i domaćih i stranih, svake godine ponovno pridruži i dovede prijatelje ili članove obitelji. Ako se prvi puta susrećete s prstenovanjem ptica i/ili kampom na Učki, možete pročitati bilten s Ornitološkog kampa održanog 2017. godine.

Ukoliko želite provesti dan, tjedan ili mjesec u kampu te se upoznati s metodom prstenovanja ptica i pomoći u radu s pticama, iz blizine vidjeti crvendaća, kosa, zebu, krstokljuna, više vrsta grmuša, zviždaka, kraljića, muharica i sjenica, čuti ili vidjeti zanimljive vrste kao što su suri orao, bjeloglavi sup, orao zmijar, ušara, leganj, pobjeći od civilizacije, družiti se s ornitolozima i biolozima, upoznati se sa zaštitom ptica u Hrvatskoj i Europi, kao i upoznati Park Prirode Učka možete se pridružiti Ornitološkom kampu Učka u razdoblju 18.8.-4.10.2018.

Više informacija potražite na stranicama Udruge, a obrazac za prijavu dostupan je ovdje.

Udruga BIOM / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Mala sumatranska tigrica čeka izbor najboljeg imena

Mladunče sumatranskog tigra na svijet je došlo početkom godine i čeka da joj posjetitelji internetske stranice rimskog Bioparka izaberu jedno od predloženih imena. Čuvari Bioparka predložili su tri: Dewi, Sakti i Kala. Koje vam se ime najviše sviđa?

Vratimo livade leptirima!

Ako želite provesti ljeto kampirajući uz logorsku vatru u Parku prirode Učka, pomoći očuvanju bioraznolikosti ovog područja i upoznati ljude koji dijele vaše vrijednosti, Udruga BIOM vas poziva da im se pridružite na kampovima!

Kako ekstremno vrijeme utječe na ptice?

Ekstremni vremenski događaji poput toplinskih valova i dugih sušnih razdoblja utječu na prisutnost određenih vrsta ptica što nam potvrđuje nedavno istraživanje američkih znanstvenika o kojem je izvijestila NASA.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER