Stanovnici Novog Zagreba ni danas nisu imali vode

Tijekom sanacije očekuju se „eventualne“ daljnje poteškoće u vodoopskrbi

Zbog jučerašnjeg puknuća magistralnog cjevovoda bez vode je ostao velik dio Novog Zagreba. Prema objavama u kvartovskim Facebook grupama, voda je stigla sinoć u večernjim satima, no jutros je ponovno nije bilo. Tijekom sanacije očekuju se daljnje poteškoće u vodoopskrbi, a radovi se izvode „sukladno pravilima struke i kapacitetima infrastrukture kojom se opskrbljuje razgranato područje, velik broj korisnika i visoke stambene zgrade.“

Kako se navodi na stranicama Zagrebačkog holdinga Zagreb sada, „novozagrebačka naselja u kojima jučer zbog puknuća magistralnog cjevovoda nije bilo vode, priključena su na vodoopskrbnu mrežu te u ovim trenucima nema prekida u isporuci. Zbog tehničkih su razloga moguća ograničenja u distribuciji, koja se u nekim domaćinstvima mogu odraziti slabijim tlakom, no trenutno nemamo dojava o ozbiljnijim poteškoćama.“

U obavijesti se navodi kako su potrošači postupno priključivani tijekom radova na vodoopskrbni sustav, „sukladno pravilima struke i kapacitetima infrastrukture kojom se opskrbljuje razgranato područje, velik broj korisnika i visoke stambene zgrade.“

Također, tijekom i nakon sanacije puknuća očekuju se „eventualne“ daljnje poteškoće u opskrbi vodom, pa se korisnici mole da takve „izolirane slučajeve“ dojavljuju na broj Pozivnog centra 072 500 400. 

​Iako je sanirana glavnina problema, cisterne su iz preventivnih razloga i danas u pripravnosti te će u slučaju nestabilnosti sustava biti odmah upućene na teren. Zbog radova je obustavljena uobičajena isporuka vode dijelu potrošača u Ulici Božidara Magovca u Travnom, odnosno domaćinstvima u „kućicama u nizu" kućnih brojeva od 89 do 101a, uz koje će do završetka sanacije biti autocisternama. Bez vode su i potrošači u Ulici Bartola Kašića u Sesvetama, gdje je također cisterna s pitkom vodom.

Na kraju navedimo još i to kako se Zagrebački holding „još jedanput“ zahvaljuje na „suradnji, strpljenju i razumijevanju“ svim stanovnicima Sopota, Dugava, Travnog, Sloboštine, Središća, Zapruđa, Utrina i Jakuševca.

Nadamo se da su sa stanjem vodovodne mreže upoznati i potencijalni međunarodni investitori fantomskog projekta „Zagrebački Manhattan“ jer bi s ovakvim održavanjem infrastrukture opskrba vodom stanovnika „visokih stambenih zgrada“ uistinu predstavljala velik problem.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Velik dio Novog Zagreba bez vode, građani se mole za razumijevanje

Kako je navedeno na stranicama Zagrebačkog holdinga, jutros su zbog puknuća magistralnog cjevovoda bez vode ostali stanovnici velikog dijela Novog Zagreba. Započela je normalizacija vodoopskrbe, a građani se mole za razumijevanje i strpljenje. Što im drugo preostaje kada se cijevi ne održavaju, a planiraju se neki drugi megalomanski projekti?

Novi sustav gospodarenja otpadom je uspješan, a uz poskupljenje vode i parkinga najavljen i rast kvalitete usluga

Predstavljeni su rezultati restrukturiranja i poslovanja u 2022., kao i planovi za 2023. Potvrđeno je kako će zbog inflacije i ulaganja u vodoopskrbu početkom sljedeće godine porasti cijena vode, dok parking poskupljuje već od 1. siječnja. Provedba novog sustava gospodarenja otpadom ocijenjena je uspješnom, a sljedećeg tjedna kreće odvoz plastike i papira jednom tjedno u višestambenim zgrada.

U Parku mladenaca više nitko neće biti žedan

Krajem lipnja 2021., na početku prvog prošloljetnog toplinskog vala, upozorili smo na nemogućnost korištenja javne česme na dječjem igralištu u Parku mladenaca i pojilice u obližnjem parku za pse. Rješavanje problema pokrenuto je zahvaljujući brzoj reakciji nove zagrebačke gradske uprave i radu vijećnika MO Siget, a iz slavine od 1. travnja ponovno teče pitka voda.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER