Stanovnici Novog Zagreba ni danas nisu imali vode

Tijekom sanacije očekuju se „eventualne“ daljnje poteškoće u vodoopskrbi

Zbog jučerašnjeg puknuća magistralnog cjevovoda bez vode je ostao velik dio Novog Zagreba. Prema objavama u kvartovskim Facebook grupama, voda je stigla sinoć u večernjim satima, no jutros je ponovno nije bilo. Tijekom sanacije očekuju se daljnje poteškoće u vodoopskrbi, a radovi se izvode „sukladno pravilima struke i kapacitetima infrastrukture kojom se opskrbljuje razgranato područje, velik broj korisnika i visoke stambene zgrade.“

Kako se navodi na stranicama Zagrebačkog holdinga Zagreb sada, „novozagrebačka naselja u kojima jučer zbog puknuća magistralnog cjevovoda nije bilo vode, priključena su na vodoopskrbnu mrežu te u ovim trenucima nema prekida u isporuci. Zbog tehničkih su razloga moguća ograničenja u distribuciji, koja se u nekim domaćinstvima mogu odraziti slabijim tlakom, no trenutno nemamo dojava o ozbiljnijim poteškoćama.“

U obavijesti se navodi kako su potrošači postupno priključivani tijekom radova na vodoopskrbni sustav, „sukladno pravilima struke i kapacitetima infrastrukture kojom se opskrbljuje razgranato područje, velik broj korisnika i visoke stambene zgrade.“

Također, tijekom i nakon sanacije puknuća očekuju se „eventualne“ daljnje poteškoće u opskrbi vodom, pa se korisnici mole da takve „izolirane slučajeve“ dojavljuju na broj Pozivnog centra 072 500 400. 

​Iako je sanirana glavnina problema, cisterne su iz preventivnih razloga i danas u pripravnosti te će u slučaju nestabilnosti sustava biti odmah upućene na teren. Zbog radova je obustavljena uobičajena isporuka vode dijelu potrošača u Ulici Božidara Magovca u Travnom, odnosno domaćinstvima u „kućicama u nizu" kućnih brojeva od 89 do 101a, uz koje će do završetka sanacije biti autocisternama. Bez vode su i potrošači u Ulici Bartola Kašića u Sesvetama, gdje je također cisterna s pitkom vodom.

Na kraju navedimo još i to kako se Zagrebački holding „još jedanput“ zahvaljuje na „suradnji, strpljenju i razumijevanju“ svim stanovnicima Sopota, Dugava, Travnog, Sloboštine, Središća, Zapruđa, Utrina i Jakuševca.

Nadamo se da su sa stanjem vodovodne mreže upoznati i potencijalni međunarodni investitori fantomskog projekta „Zagrebački Manhattan“ jer bi s ovakvim održavanjem infrastrukture opskrba vodom stanovnika „visokih stambenih zgrada“ uistinu predstavljala velik problem.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Velik dio Novog Zagreba bez vode, građani se mole za razumijevanje

Kako je navedeno na stranicama Zagrebačkog holdinga, jutros su zbog puknuća magistralnog cjevovoda bez vode ostali stanovnici velikog dijela Novog Zagreba. Započela je normalizacija vodoopskrbe, a građani se mole za razumijevanje i strpljenje. Što im drugo preostaje kada se cijevi ne održavaju, a planiraju se neki drugi megalomanski projekti?

Stanovnici Labinštine zahtijevaju zaštitu izvorišta pitke vode

Facebook grupa „Zaštitimo vodu, zemlju i zrak Labinštine“ i Građanska inicijativa Labinštine snimili su video kojim nadležnim institucijama i cjelokupnoj javnosti žele ukazati na stanje odvodnje i vodoopskrbe Labinštine. Ako se ovo događa u jednoj od najrazvijenijih hrvatskih regija, možete li zamisliti što se događa u ostatku naše zemlje?

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER