Velik dio Novog Zagreba bez vode, građani se mole za razumijevanje

Hoće li građani Novog Zagreba imati razumijevanja za loše održavanje vodoopskrbne mreže i visokih računa za vodu?

Kako je navedeno na stranicama Zagrebačkog holdinga, jutros su zbog puknuća magistralnog cjevovoda bez vode ostali stanovnici velikog dijela Novog Zagreba. Započela je normalizacija vodoopskrbe, a građani se mole za razumijevanje i strpljenje. Što im drugo preostaje kada se cijevi ne održavaju, a planiraju se neki drugi megalomanski projekti?

U prvoj obavijesti Zagrebačkog holdinga navedeno je kako su potrošači u Ulici Kameniti stol u Remetama, u naseljima Sopot, Dugave, Sloboština, Utrine i Jakuševac u Novom Zagrebu te na Aveniji Dubrava od k.br. 242 do 254 ostali bez vode „zbog radova na vodoopskrbnom sustavu“. Za vrijeme trajanja radova opskrba vodom osigurana je autocisternama s oznakom „VODA ZA PIĆE“, a građani su očekivano zamoljeni za razumijevanje i strpljenje.

Prema najnovijoj obavijesti započela je normalizacija vodoopskrbe u novozagrebačkim naseljima Sopot, Dugave, Travno, Sloboština, Središće, Zapruđe, Utrine i Jakuševac, koji su jutros ostali bez vode „zbog puknuća magistralnog cjevovoda“ te se postepeno priključuju na opskrbni sustav.

„S obzirom na to da se magistralnim cjevovodom opskrbljuju brojna domaćinstva, odnosno veliko područje i uglavnom visoke zgrade, ponegdje je potrebno nešto više vremena do potpune normalizacije pa se na ta područja još uvijek upućuju cisterne koje kruže novozagrebačkim naseljima. U slučaju potrebe, a do potpune normalizacije vodoopskrbe u svim naseljima, može se kontaktirati Pozivni centar na broj 072 500 400 koji će u suradnji s djelatnicima Vodoopskrbe usmjeravati cisterne prema prioritetima“, stoji u obavijesti Zagrebačkog holdinga.

Također, navodi se kako je za stanovnike Remeta (Ul. Kameniti stol) osigurana opskrba pitkom vodom autocisternama, a bez vode su i potrošači u ulici Liješće u Markuševcu i Sunekovoj ulici u Gornjoj Dubravi.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Podcjenjujemo li količinu mikroplastike u oceanima?

Nakon što je nedavno otkrivena dosad najviša razina mikroplastike na morskom dnu, novo istraživanje pokazuje da u oceanima može biti daleko više mikroplastike nego što je prvotno procijenjeno.

Stanovnici Novog Zagreba ni danas nisu imali vode

Zbog jučerašnjeg puknuća magistralnog cjevovoda bez vode je ostao velik dio Novog Zagreba. Prema objavama u kvartovskim Facebook grupama, voda je stigla sinoć u večernjim satima, no jutros je ponovno nije bilo. Tijekom sanacije očekuju se daljnje poteškoće u vodoopskrbi, a radovi se izvode „sukladno pravilima struke i kapacitetima infrastrukture kojom se opskrbljuje razgranato područje, velik broj korisnika i visoke stambene zgrade.“

Stanovnici Labinštine zahtijevaju zaštitu izvorišta pitke vode

Facebook grupa „Zaštitimo vodu, zemlju i zrak Labinštine“ i Građanska inicijativa Labinštine snimili su video kojim nadležnim institucijama i cjelokupnoj javnosti žele ukazati na stanje odvodnje i vodoopskrbe Labinštine. Ako se ovo događa u jednoj od najrazvijenijih hrvatskih regija, možete li zamisliti što se događa u ostatku naše zemlje?

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER