Promatranje ptica na Jarunu

Subota 15. lipnja u 11 sati

Udruga BIOM vas ove subote ponovno vodi u potragu za aktivnim ptičjim svijetom!

U sklopu Festivala Vjetra koji se ovog vikenda održava na Jarunu, Udruga Biom vas vodi vas u potragu za aktivnim ptičjim svijetom. Usput ćete moći saznati koje ptice samo ljetuju u Hrvatskoj, a koje ovdje imaju prijavljeno boravište, kao i gdje je najbolja gastro ponuda kukaca i sjemenki.

Za sve koji vikendom vole spavati malo duže, ovo promatranje počinje u 11:00 sati kod prostorija Surf kluba Tri Strijele, a tura će trajati najmanje sat vremena. Grupi se možete pridružiti kada zaželite, a možete otići i prije kraja ture. Za promatranje ptica dobro dođe dalekozor, a ukoliko nemate svoj Biom će osigurati nekoliko optičkih naprava, kao i priručnike za prepoznavanje ptica.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događanja, stoga pratite internetskuFacebook stranicu gdje ćete na vrijeme saznati održava li se promatranje ptica ili ne.

Turu će voditi Vedran Lucić. Dođite! Pridružite se!

  • Udruga BIOM / Ekovjesnik

 

>>> Ne zaboravite >>> U subotu se možete pridružiti i šetnji pod nazivom „Tragom trešnjevačkih potoka - uzvodno uz potok Črnomerec“ koja počinje u 18 sati!

VEZANE VIJESTI

Ove subote promatranje ptica na Jarunu

Što znamo o pticama? Često ih vidimo, ponekad samo čujemo, a ponekad neki zvuk čak i ne prepoznajemo kao ptičje glasanje. Koje se ptice kriju iza pjeva koji nas budi zorom? Koje su ptice selice, a koje možemo vidjeti zimi u gradu?

Promatranje ptica u Botaničkom vrtu

Europski dani promatranja ptica (EuroBirdwatch) obilježit će se i ove godine 5. i 6. listopada. To je akcija BirdLife Partnera već 26 godina, a fokus je na migratornim pticama i njihovim staništima. Cilj ove akcije je podizanje svijesti o potrebi zaštite ptica na područjima razmnožavanja, preleta, zaustavljanja te na njihovim zimovalištima u Sredozemlju i Africi.

Promatranje ptica u Maksimiru

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom biološke raznolikosti kako bi ukazali na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER