Tragom trešnjevačkih potoka - uzvodno uz potok Črnomerec

U subotu 15. lipnja

Pridružite se šetnji pod nazivom „Tragom trešnjevačkih potoka - uzvodno uz potok Črnomerec“, koju u subotu 15. lipnja organiziraju Mapiranje Trešnjevke i Centar za kulturu Trešnjevka.

Mapiranje Trešnjevke i Centar za kulturu Trešnjevka u subotu 15. lipnja organiziraju šetnju pod nazivom „Tragom trešnjevačkih potoka - uzvodno uz potok Črnomerec“. Voditelj šetnje Vanja Radovanović povest će vas u šetnju uz prigradski dio toka potoka Črnomerca, sve do ruba Medvednice. Iako je prvi dio njegova toka kojim on dolazi do Črnomerca skriven u podzemlju, nakon dolaska do Fraterščice svi koji se pridruže ovoj šetnji moći će uživati uz njegov tok sve do retencije Lukšići, a možda čak i dalje!

U šetnju se kreće u 18 sati s ugla Prilaza baruna Filipovića i i Zaprešićke ulice, a više informacija pronađite ovdje.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

„Grad koji pedalira je zdravi grad!“

Tako tvrdi francuski ekonomist i urbanist Frédéric Héran koji zagovara prijelaz na ekološki prihvatljive vrste prijevoza u gradovima. Unatoč pokušajima osporavanja provedbe planova održive mobilnosti, pa tako i što veće zastupljenosti bicikla, Héran vjeruje kako je u Parizu i drugim europskim gradovima već dovoljno razvijena svijest o nužnosti prelaska na „zelenu“ mobilnost.

Uz potok Črnomerec s Darkom Rundekom

Podržite incijativu za očuvanje otvorenog toka potoka Črnomerca i uređenje javne šetnice duž trase potoka na potezu od Medvednice do Save i pridružite se šetnji koju će voditi Darko Rundek. Dvosatna šetnja trasom potoka Črnomerca od Ilice do Save održat će se u subotu, 30. ožujka 2019., a krenut će s okretišta Črnomerec u 11 sati.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER