Promatranje ptica u Botaničkom vrtu

Nedjelja, 6. listopada u 9:30 sati

Europski dani promatranja ptica (EuroBirdwatch) obilježit će se i ove godine 5. i 6. listopada. To je akcija BirdLife Partnera već 26 godina, a fokus je na migratornim pticama i njihovim staništima. Cilj ove akcije je podizanje svijesti o potrebi zaštite ptica na područjima razmnožavanja, preleta, zaustavljanja te na njihovim zimovalištima u Sredozemlju i Africi.

Organizirane akcije promatranja ptica povodom Europskih dana promatranja ptica (EuroBirdwatch) ove će se godine održati u Zagrebu, Sinju, Križevcima te okolici Varaždina. Udruga Biom u nedjelju 6. listopada organizira promatranje ptica za građane Zagreba u Botaničkom vrtu PMF-a, a okupljanje je predviđeno do 9:30 sati na glavnom ulazu u vrt.

Predviđena je šetnja u trajanju od oko dva sata, iako grupu možete napustiti i ranije. Promatranje ptica je besplatno i namijenjeno svim građanima, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu. Također, Udruga Biom će osigurati i nekoliko dalekozora i priručnika za određivanje vrsta ptica.

S obzirom da se promatranje ptica u slučaju lošeg vremena može otkazati, svi zainteresirani se pozivaju da neposredno prije dolaska provjere mrežne i Facebook stranice Udruge Biom kako bi bili sigurni da će se promatranje održati.

Udruga Biom / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

PP Vransko Jezero priređuje bogat program povodom 20. rođendana

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero će tijekom mjeseca listopada za svoje posjetitelje i lokalne osnovne škole organizirati niz aktivnosti kojima će obilježiti jubilarni 20. rođendan Parka (4. listopada), Europski dan promatranja ptica (5. i 6. listopada) te Svjetski dan ptica selica (12. listopada).

Promatranje ptica na Jarunu

Udruga BIOM vas ove subote ponovno vodi u potragu za aktivnim ptičjim svijetom!

Ove subote promatranje ptica na Jarunu

Što znamo o pticama? Često ih vidimo, ponekad samo čujemo, a ponekad neki zvuk čak i ne prepoznajemo kao ptičje glasanje. Koje se ptice kriju iza pjeva koji nas budi zorom? Koje su ptice selice, a koje možemo vidjeti zimi u gradu?

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER