Predstavljanje kampanje „Zaštićene zakonom“

U srijedu 5. lipnja u Izložbenom paviljonu Botaničkog vrta PMF-a

Novom kampanjom „Zaštićene zakonom“ želi se pomoći očuvanju nekih od najugroženijih životinja u Hrvatskoj

Hrvatska je po bioraznolikosti jedna od najbogatijih europskih zemalja, a raznolika i očuvana priroda najvrjedniji su resurs svake zemlje. No, usprkos svom prirodnom bogatstvu mnoge životinjske vrste u Hrvatskoj su ugrožene. Neke od najugroženijih životinja su ris, vuk, dupin i bjeloglavi sup, a novom kampanjom „Zaštićene zakonom“ želi se pomoći njihovom očuvanju.

Predstavljanje kampanje održat će se u srijedu 5. lipnja u Izložbenom paviljonu Botaničkog vrta PMF-a (Marulićev trg 9A, Zagreb) s početkom u 11:30 sati.

Kampanju će predstaviti:

  • Ivan Šuvar, direktor marketinga i izvrsnosti brendova Zagrebačke pivovare
  • Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta
  • Ivana Selanec, stručna suradnica za zaštitu prirode u udruzi Biom
  • Marko Modrić, glavni čuvar prirode Javne ustanove Priroda
  • Predstavnik Instituta za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

World Cleanup Day: Očistimo zajedno zelenu oazu u predgrađu Zagreba!

Budite dio globalne ekološke akcije „World Cleanup Day“, koja ističe moć običnih, „malih“ ljudi da zajedništvom postignu nevjerojatne stvari! Provedite dan u prirodi i u dobrom društvu pridonesite čišćem okolišu, a usput saznajte i nešto o pticama!

Tko ubija tuljane u Bretanji?

U protekla dva mjeseca oko luke Concarneau u francuskoj Bretanji pronađeno je nekoliko obezglavljenih tijela tuljana. Lokalna policija poziva na suradnju i moli građane koji imaju bilo kakvu informaciju o počinitelju da im se jave, a francuska organizacija Sea Shepherd nudi 10.000 eura nagrade za informacije koje će policiji pomoći pri identificiranju krivca.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER